דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"א בסיון תשפ"ו 06.06.26
24.0°תל אביב
  • 23.9°ירושלים
  • 24.0°תל אביב
  • 22.4°חיפה
  • 24.2°אשדוד
  • 28.1°באר שבע
  • 33.9°אילת
  • 27.2°טבריה
  • 21.9°צפת
  • 24.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

חינוך / ח"כ שטרית דורשת להשיב להורי חניכי תנועות הנוער את תשלומי המסעות לפולין

במכתב שנשלח לשר האוצר ולשר החינוך היא כתבה: "חניכים אלו נרשמו למסע דרך מנהלת פולין של משרד החינוך וראוי כי יקבלו בחזרה את כספם כמו שאר חבריהם אשר נרשמו דרך בתי הספר"

ח"כ קטי שטרית, בישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט על החזר כספי להורים בעקבות ביטול המסעות לפולין (צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת)
ח"כ קטי שטרית, בישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט על החזר כספי להורים בעקבות ביטול המסעות לפולין (צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת)
דוד טברסקי
דוד טברסקי
כתב חברה וכלכלה
צרו קשר עם המערכת:

חברת הכנסת קטי שטרית (ליכוד) שלחה היום (שלישי) מכתב לשר האוצר, ישראל כ"ץ, בדרישה שיפעל להשבתם המהירה של כספי ההורים של חניכי התנועות. זאת בשל סירובו המתמשך של משרד החינוך להחזיר את הכספים שנגבו ממעל ל-500 חניכי תנועות נוער. המכתב נשלח גם לשר החינוך, יואב גלמט, והשר להשכלה גבוהה ומשלימה, זאב אלקין, שאל משרדו עברו תנועות הנוער.

"הטיפול בהחזר הכספים לחניכי תנועות וארגוני הנוער עלול ליפול בין הכיסאות בגלל המעבר של האחריות ממשדר החינוך למשרד להשכלה גבוהה ומשלימה", כתבה שטרית, שמובילה את המאבק להשבת הכספים בוועדת החינוך עוד מחודש אפריל. "אנא זכרו כי חניכים אלו נרשמו למסע דרך מנהלת פולין של משרד החינוך וראוי כי יקבלו בחזרה את כספם כמו שאר חבריהם אשר נרשמו דרך בתי הספר".

מסעות בני נוער לפולין: טקס בסיום סיור במידנק. (צילום: אייל יסוד)
מסעות בני נוער לפולין: טקס בסיום סיור במידנק. (צילום: אייל יסוד)

ביום ראשון הודיע משרד החינוך שבכוונתו להחזיר את הכספים ששולמו עבור המסעות שבוטלו לפולין. עם זאת, מאות בני נוער שאמורים היו לצאת למסעות של תנועות הנוער לא יקבלו החזר. במשרד החינוך טענו שהנושא נמצא בבדיקה בעוד הסיבה העיקרית למצב נעוצה, ככל הנראה, במעבר של תנועות הנוער בין המשרדים.

לטענת גורמים במשרד להשכלה גבוהה ומשלימה, בגלל שבהחלטת הממשלה צוין שהכסף יוחזר ל"תלמידי המסע לפולין" אין הדברים מחייבים התייחסות לחניכי תנועות הנוער.

זוהי אינה הפעם הראשונה בה המשרד מתנער מאחריות לחניכי התנועות. בחודש יוני שלח מזכ"ל מועצת תנועות הנוער, נפתלי דרעי, מכתב לשר החינוך בו התייחס לדבריו של חשב המשרד, עמוס שקדי, שאמר בוועדת החינוך שדנה בנושא, שאינו יודע להגיד כיצד ומתי יוחזרו הכספים של תנועות הנוער. דרעי דרש מהמשרד להתייחס לחניכי התנועות באופן שווה שכן המשרד הוא זה שגובה את כספי חניכי התנועות דרך מנהלת פולין ועל כן, האחריות להשבתם מוטלת עליו בלבד.

טרם התקבלה תגובה מהמשרד להשכלה גבוהה.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!