לאחר מאמץ ממושך, רפורמת 'אופק חדש' תחול גם על גני הילדים של החינוך המיוחד במוסדות החינוך החרדיים. המשמעות: יום הלימודים יוארך ב-40 דקות ושכר הגננות יועלה בכ-16%.
משרד החינוך הודיע כי החל משנת הלימודים הקרובה תחול הרפורמה 'אופק חדש' על גני הילדים של החינוך המיוחד במוכר שאינו רשמי. הדרישה להרחבת הרפורמה לתוך החינוך החרדי הועלתה מספר פעמים בשנים האחרונות בוועדת החינוך, בעיקר לאור הפיקוח הלקוי והשכר הנמוך של הגננות במגזר החרדי. ההחלטה בדבר החלת הרפורמה יצאה לדרך לאחר שמנכ"ל משרד החינוך, עמית אדרי, אימץ את המלצות הצוות הבין-משרדי להשוואת משאבי ההוראה בתוך הרפורמה לתלמידים בגני הילדים לחינוך מיוחד המוכרים שאינם רשמיים, אשר הוקם בנובמבר האחרון. ההמלצות ייצאו לפועל כאשר יאושר תקציב המדינה.
על פי הודעת המשרד, בדומה לגני הילדים של החינוך המיוחד הרשמיים, מסגרת עבודתן שלה גננות תשתנה לכ-30.4 שעות שבועיות ומסגרת העבודה של הגננות המשלימות יעלה ל-33.8 שעות בשבוע.
החלתה של הרפורמה תעשה בשתי פעימות, כאשר בשנה הקרובה יצורפו הגנים לרפורמה ובכלל זה הארכת יום הלימודים, תוספת לשכר הגננות ושינוי מסגרת עבודתן. במקביל לכך, המשרד יבנה במהלך השנה תשתית מידע שתאפשר דיווח ושיבוץ של עובדי ההוראה, לקראת יישום הפעימה השנייה בתשפ"ב.
"למהלכים אלה חשיבות גדולה, מאחר שהם נועדו לאפשר ניהול שיטתי, קבוע ורציף של עובדי ההוראה בהתאם לרפורמה", טענו נציגי משרד החינוך. מהלך התקצוב אמור להוביל למעבר מהתקצוב הקיים כיום (תקצוב נורמטיבי אחיד לכל הגנים) לתקצוב על פי פרופיל הגן, בדומה לאופן בו מתוקצבים בתי הספר של החינוך המיוחד במוכרים שאינם רשמיים. בתום היערכות זו, בשנת הלימודים תשפ"ב, תושלם קביעת דרגות אופק חדש לגננות וכן התקצוב.

