שיעור האבטלה במדינות ה-OECD ירד מ-8% ל-7.7% בחודש יולי, כך עולה מדו"ח שפרסם הארגון היום (רביעי). עם זאת, שיעור האבטלה במדינות הארגון עדיין גבוה ב-2.5% מהשיעור בחודש פברואר, לפני פרוץ משבר הקורונה.
על-פי נתוני ה-OECD, ישראל נמצאת במקום טוב לעומת המדינות האחרות בארגון. על-פי הנתונים, בחודש יולי עמד שיעור האבטלה בישראל על 4.6%, בדומה לנתון בחודש יוני, ואחרי עלייה קלה ל-4.3% בחודש מאי.
נתונים אלו הם טובים בהרבה מחלק גדול ממדינות ה-OECD. בארה"ב, גם לאחר הירידה המשמעותית באבטלה בחודש האחרון, הנתון עומד על 10.2%, בצרפת 6.9% ובספרד 15.8%.
עם זאת, מקורו של הפער הגדול לטובת ישראל הוא ככל הנראה באופן מדידת האבטלה, שלא כוללת את העובדים שנמצאים בחל"ת. על-פי שיטת המדידה של ה-OECD, עובדים שהוצאו לחל"ת אינם נחשבים למובטלים, כי יש להם אפשרות לחזור למקום עבודתם בעתיד. לצורך ההשוואה, על-פי נתוני האבטלה המרחיבים שפרסמה הלמ"ס, הכוללים גם את אותם העובדים שנותרו עדיין בחל"ת, שיעור האבטלה בישראל עמד על 12.1% נכון לסוף חודש אוגוסט. זו הסיבה שבגללה העלייה שנרשמה בנתוני האבטלה של ה-OECD קטנה כל כך: מ-3.4% בחודש פברואר ל-4.6% בלבד בחודש יולי.
ישראל עשתה שימוש נרחב במיוחד במודל החל"ת מאז פרוץ משבר הקורונה, וקיימת מחלוקת לגבי הגדרתם של עובדים שהוצאו לחל"ת כמובטלים. מדינות רבות אחרות כמו גרמניה, בריטניה, צרפת וחלקים מארה"ב נקטו בגישות שונות, שכוללות סבסוד שכר למעסיקים שממשיכים להעסיק בהיקפים נמוכים את עובדיהם.