דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת ד' באב תשפ"ו 18.07.26
24.4°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 24.4°תל אביב
  • 23.4°חיפה
  • 25.1°אשדוד
  • 25.4°באר שבע
  • 32.6°אילת
  • 24.5°טבריה
  • 21.9°צפת
  • 23.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי

כלכלת הקורונה / משרד האוצר: עלות הסגר במתכונת שאושרה תעמוד על 6.5 מיליארד שקלים

עלות הסגר נמוכה ב-8 מיליארד שקלים מהמתכונת הקודמת שכללה השבתת המגזר הפרטי | עד חמישי תוגש תכנית סיוע כלכלית | הענפים המרכזיים שיפגעו: תיירות ומקומות בילוי

שירה גרינברג, הכלכלנית הראשית במשרד האוצר (צילום: פלאש90)
שירה גרינברג, הכלכלנית הראשית במשרד האוצר (צילום: פלאש90)
טל כספין
טל כספין
עורך אתר החדשות דבר
צרו קשר עם המערכת:

אגף הכלכלנית הראשית במשרד האוצר מעריך כי העלות של צעדי הסגר עליהם הוחלט הערב בישיבת הממשלה למשק, תעמוד על כ-6.5 מיליארד שקל – 8 מיליארד שקלים פחות מעלותו המוערכת של הסגר במתכונתו הקודמת.

ההבדל המרכזי שמביא ככל הנראה לירידה בהערכת עלות הסגר הוא פתיחת המגזר הפרטי, שיפעל כרגיל מלבד מקומות המקבלים קהל.

הענפים שהולכים לספוג את המכה הקשה ביותר בסגר הם ענפי התיירות, המלונאות, המסעדנות, חנויות ומרכזי הבילוי. ענף התיירות הולך לספוג מכה קשה במיוחד: חגי תשרי אמורים היו להיות תקופת שיא בתיירות הפנים, ובעקבות ההחלטה היא תושבת לחלוטין.

ענף שירותי האירוח והאוכל מעסיק כ-170 אלף עובדים, וזאת לאחר ירידה של כ-34% בהשוואה לשנה שעברה. גם ענף האמנות הבידור והפנאי המעסיק כ-53 אלף עובדים צפוי לספוג מכה קשה. ענף זה הצטמצמם ב-31% בשנה החולפת.

עד ליום חמישי אמור משרד האוצר להגיש לממשלה תכנית סיוע חדשה לסגר הקרוב. כבר לפני ההחלטה על הסגר החלה העבודה על חוק שיצור מדרגת פיצוי לעסקים קטנים שמחזור העסקים שלהם נפגע בשיעור של 25 עד 40 אחוז.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!