נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, השתחרר אמש מבית החולים הצבאי וולטר ריד שם טופל אחרי שנדבק במחלת הקורונה, וחזר לבית הלבן. עם הגעתו למדשאה הוא יצא מהמסוק, וכשהגיע למרפסת פנה לכתבים, הוריד את המסיכה והצדיע. כזכור, הנשיא עדיין חולה סימפטומטי, ומי שנחשף אליו עשוי להידבק במחלה.
לדבריו, הוא מצפה לעימות עם סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן. ביידן אמר שיופיע לעימות, האמור להתקיים ב-15 באוקטובר, בהתאם להנחיות הרופאים, אך לא ברור כיצד עימות כזה אפשרי היות והנשיא צפוי להוות סכנה לסביבתו גם במידה ויחלים בימים הקרובים. מסביבתו של הנשיא טענו כי הנשיא יהיה נוכח בגופו באולם העימות.
"אל תתנו למחלה לשלוט בכם, אל תפחדו מזה", אמר הנשיא בסרטון שצולם בבית הלבן, "יכולתי להשתחרר מבית החולים לפני יומיים, הרגשתי מצוין, יותר טוב מלפני 20 שנה. עכשיו מצבי טוב, אולי אני חסין. צאו החוצה, תיזהרו, יש לנו את התרופות הכי טובות בעולם, והחיסון יגיע בקרוב מאוד".
Only days into his diagnosis, the first thing President Trump does when he gets back to the White House is take his mask off. pic.twitter.com/kyqvHcSbIl
— Kaitlan Collins (@kaitlancollins) October 5, 2020
מוקדם יותר אמר טראמפ: "למדתי המון על נגיף הקורונה, אל תתנו לו לשלוט בכם. אל תפחדו מזה. אנחנו נביס את זה. יש לנו את הצוותים הרפואיים הטובים ביותר. יש לנו את התרופות הטובות ביותר. הכל פותח לאחרונה. ואנחנו נביס את זה. אני לא הרגשתי טוב אבל לפני יומיים הרגשתי מצוין. אל תתנו לזה לשלוט בכם."
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267615083761665
יושבת ראש בית הנבחרים, ננסי פלוסי הדמוקרטית, התראיינה לרשת MSNBC בזמן שטראמפ הודיע על שחרורו מבית החולים. "אני מקווה שהרופא שלו נתן לו רשות להשתחרר", אמרה.
סקר של סוכנות הידיעות רויטרס ומכון המחקר "איפסוס" מתחילת השבוע העלה שכ-65% מהציבור בארה"ב מסכימים עם האמירה כי "טראמפ, ככל הנראה, לא היה נדבק אם הוא היה מתייחס לנגיף יותר ברצינות". עמדה בה תמכו כמחצית מהמצביעים הרפובליקאים שהשיבו על הסקר.
כ-55% מהמשיבים לא מאמינים שטראמפ אמר את האמת בנוגע לנגיף. רק 34% מהמשיבים אמרו כי הם חושבים שטראמפ אמר את האמת, ועוד 11% אמרו כי הם לא בטוחים.
דוברת הבית הלבן, קיילי מקנאני, נמצאה חיובית אף היא לקורונה. היא הודיעה כי תיכנס לבידוד ומשם תמשיך לפעול לבחירתו מחדש של טראמפ בנובמבר. גם טרמאפ הודיע כי יחזור בקרוב למסע הבחירות שלו, זאת למרות שעברו רק 4 ימים מאז נחשף כי הוא חיובי.
על פי חשיפה של הניו יורק טיימס, שתי עובודת משק בית בבית הלבן נדבקו בקורונה. העובדות התבקשו "לפעול בדיסקרטיות" לאחר שנדבקו. גורמים שונים העלו חשש כי אנשי הסגל המקצועי בסביבתו של הנשיא נאלצים לסכן את בריאותם בשל התנהלותו של טראמפ. חשש דומה עלה כאשר שומרו האישי ונהגו של טראמפ נאלצו לשהות איתו במכונית סגורה, כשהנשיא יצא אל הציבור שבא להביע בו תמיכה, מחוץ לבית החולים בו טופל.



