דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
27.9°תל אביב
  • 27.3°ירושלים
  • 27.9°תל אביב
  • 27.1°חיפה
  • 28.1°אשדוד
  • 31.4°באר שבע
  • 36.8°אילת
  • 31.6°טבריה
  • 26.6°צפת
  • 29.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
נגיף הקורונה

נגיף הקורונה / 9.1% מאומתים ברביעי: נמשכת מגמת הירידה בשיעור המאומתים מסך הבדיקות

מתחילת השבוע נרשמה מגמה עקבית של ירידה בשיעור הנבדקים החיוביים, על אף שעדיין מדובר בשיעורים גבוהים | במקביל יש לציין כי גם נערכות פחות בדיקות משנעשו בשבועות הקודמים

שר הבריאות יולי אדלשטיין והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, בהצגת טכנולוגיות לבדיקות קורונה מהירות בבית החולים שיבא תל השומר (צילום: צילום: עודד קרני, לע"מ)
שר הבריאות יולי אדלשטיין והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, בהצגת טכנולוגיות לבדיקות קורונה מהירות בבית החולים שיבא תל השומר (צילום: צילום: עודד קרני, לע"מ)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת בריאות
צרו קשר עם המערכת:

שיעור החולים המאומתים החדשים בקורונה מתוך סך בדיקות הקורונה לזיהוי חולים שבוצעו אתמול (רביעי) עומד על 8.9% – המשך למגמת הירידה שמאפיינת את השבוע האחרון. בסך הכל בוצעו 46,350 בדיקות, ואובחנו 4,129 חולים. בשלישי עמד השיעור על 10.5% ובימים שקדמו על 11-12.1% בתנודתיות קלה.

עם זאת, נתון שיעור בדיקות יומי פחות אמין מממוצע שבועי, וירידה של יום אחד אינה מצביעה בהכרח על מגמה, ולאורך כל השבוע שיעור הבדיקות החיוביות היה גדול מ-10%.

מבחינה השוואתית, גם אם אכן תחול ירידה בשיעור הבדיקות החיוביות ל-8%, שיעור הבדיקות החיוביות בישראל עדיין יהיה גבוה ביחס לעולם. כך למשל, שיעור הבדיקות החיוביות בארצות הברית עמד השבוע על 5.2% ובבריטניה על 4.6%.

לעומת זאת, מספר הבדיקות בימים האחרונים ירד אל מתחת ל-50 אלף בדיקות ביממה ובשבוע שעבר עמד על כ-60 אלף בדיקות ביממה, זאת בשעה שמשרד הבריאות מדבר על כוונה, כמו גם צורך, להגדיל את מספר הבדיקות ל-70 ואף 100 אלף ביום.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!