דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
27.9°תל אביב
  • 27.3°ירושלים
  • 27.9°תל אביב
  • 27.1°חיפה
  • 28.1°אשדוד
  • 31.4°באר שבע
  • 36.8°אילת
  • 31.6°טבריה
  • 26.6°צפת
  • 29.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

נגיף הקורונה / הנתון הנמוך מזה חודש: 8% חולים מאומתים מסך הבדיקות שבוצעו ביום חמישי

מתוך 48,804 בדיקות, 3,692 אובחנו כחיוביים | במהלך החודש האחרון שיעור החולים המאומתים החדשים הגיע גם ל-15% | חשש מהתפרצות מחודשת בשל אירועי שמחת תורה

אנשים מתפללים בזמן חג סוכות. (צילום: יונתן סינדל/פלאש 90)
אנשים מתפללים בזמן חג סוכות. (צילום: יונתן סינדל/פלאש 90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

שיעור החולים המאומתים החדשים שאובחנו אתמול (חמישי) מתוך 48,804 הבדיקות שבוצעו, עומד על 8%. זהו השיעור הנמוך ביותר מאז ה-3 בספטמבר. במהלך חודש זה השיעור הגיע גם ל-15%. מספר החולים המוגדרים במצב קשה ירד מעט ועומד כעת על 852. הנתונים המעודדים הובילו לכך שהפרויקטור פרופ' גמזו טען כי במידה והמגמה תימשך, ניתן לצאת מהסגר "תוך כשבוע".

תפילות המוניות או אירוח המשפחה המורחבת בסוכות ובשמחת תורה יחל להשפיע על נתוני התחלואה בעוד מספר ימים, אך בינתיים גורמים שונים הביעו אופטימיות זהירה מהשפעת הסגר על נתוני התחלואה. משרד הבריאות הביע דאגה מקיום מנהגי שמחת התורה כגון נישוק ספרי התורה, ריקודים צפופים עם ספרי תורה והתקהלויות אחרות.

ראשת שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרועי-פרייס, אמרה אתמול (חמישי) כי תכנית היציאה מהסגר תהיה "איטית וזהירה" ותתבסס על מדדי מספר החולים המאומתים החדשים ביום ומדד ההדבקה (R) – "ולפי המדדים האלה בלבד אנחנו נפתח את המשק". במסיבת עיתונאים במרכז השליטה למאבק בקורונה אמרה אלרועי כי "כל המדדים האלה יהיו בשקיפות מלאה לציבור, וכל הזמן הציבור יידע איפה אנחנו נמצאים בכל רגע ולמה אנחנו עוצרים או פותחים את השלב הבא".

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, אמר כי "היציאה מהסגר היא יציאה שונה מהפעם הקודמת, היא יציאה הרבה יותר מדורגת, יציאה שנלקחת וננקטת לפי קצב עליית התחלואה ומספר החולים. אנחנו לא רוצים להגיע למצב של 'אקורדיון', שהוא כלי נהדר אבל אנחנו לא יכולים לפתוח סגר, לסגור סגר, זה לא תורם לחוסן הנפשי וגם לחוסן הכלכלי".

27 בני אדם נפטרו אתמול (חמישי), ומספר הנפטרים הכולל, מאז פרוץ המגיפה, מהנגיף ומסיבוכיו, עומד על 1,864 בני אדם. בישראל אובחנו סך הכל 286,393 כחיוביים לקורונה, מתוכם 59,347 חולים פעילים כעת.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!