דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
23.2°תל אביב
  • 18.6°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 22.0°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 20.6°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.9°טבריה
  • 19.4°צפת
  • 21.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
נגיף הקורונה

סגר שני / סערה בעקבות פיזור חתונה בבית משפחה חרדית בגבעת זאב, אחד האורחים נפצע כשנעצר

לפי הודעת המשטרה, השוטרים באירוע הותקפו והושלכו לעברם בקבוקי שמן מזכוכית שהתנפצו | רה"מ נתניהו והשר לבטחון פנים התחייבו: האירוע ייבדק | מ"מ המפכ"ל מוטי כהן: "מגנה את כל מי שמנסה לפגוע בשוטרים" | שר הפנים אריה דרעי: "אירוע חמור"

החתונה בגבעת זאב, לאחר ההתנגשות עם השוטרים. 14 באוקטובר 2020 (צילום: פלאש 90)
החתונה בגבעת זאב, לאחר ההתנגשות עם השוטרים. 14 באוקטובר 2020 (צילום: פלאש 90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

עימות קשה בין שוטרים למשתתפים בחתונה בבית פרטי ביישוב גבעת זאב הסמוך לירושלים הערב (רביעי) הוביל למעצרו ולפציעתו של אחד הנוכחים, וכן לפציעתו של אחד השוטרים. תיעוד מהאירוע, בו נראה אדם שכוב על הרצפה כשדם ניגר מפניו לצד שברי זכוכית, הופץ ברשתות החברתיות וזכה לביקורת חריפה מראשי המפלגות החרדיות. בתגובה טענה המשטרה כי משתתפי החתונה הפרו את התקנות, לא נשמעו להוראות השוטרים שהגיעו למקום ואף תקפו אותם.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח עם השר לביטחון פנים אמיר אוחנה על האירוע. לפי הודעת משרד ראש הממשלה, "אוחנה התחייב לקיים בדיקה יסודית ומהירה בעניין ולדווח על תוצאותיה לציבור בהקדם".

לפי הודעת משטרת מחוז ירושלים, השוטרים הגיעו לבית בישוב גבעת זאב בעקבות דיווח על חתונה בהשתתפות עשרות אנשים, מעל המותר בהגבלות הקורונה המאפשרות התקהלות של עד עשרים אנשים בשטח פתוח. במשטרה אמרו כי השוטרת שתיעדה את המתרחש וביקשה לזהות את בעלת הבית הותקפה על ידה, ולכן נאלצו השוטרים להודיע לה שהיא מעוכבת, וביקשו ממנה להתלוות אליהם מספר פעמים. תיעוד שהפיצה המשטרה מציג דיאלוג בין השוטרים לאורחים בו הם מבקשים שלא לעכב את בעלת הבית, שהיא גם אם הכלה וחולת סוכרת, שבהמשכו מתלהטות הרוחות לכדי אלימות.

בשלב זה, כך לגרסת המשטרה, החלו שאר בני הבית להפריע לשוטרים, תוך שחלקם זורקים לעברם בקבוקי שמן מזכוכית שהתנפצו. השוטרים עצרו את אחד החשודים תוך שהוא מתנגד למעצר ותוקף אותם, ובתוך כך החליק על השמן, והוא ואחד השוטרים נחבלו משברי הזכוכית.

תיעוד שהופץ ברשתות החברתיות מפיזור חתונה על ידי שוטרים בגבעת זאב
תיעוד שהופץ ברשתות החברתיות מפיזור חתונה על ידי שוטרים בגבעת זאב

השוטרים רשמו קנס לבעלת הבית והעבירו את החשוד לתחנת המשטרה, לשם זומן צוות מגן דוד אדום שמעניק לו טיפול רפואי.

מ"מ המפכ"ל: "במקום גינוי חריף למפרי התקנות, בוחרים להשתלח בשוטרים"

מ"מ מפכ"ל המשטרה, מוטי כהן, גיבה את השוטרים באירוע: ״שוב אנו עדים לתקיפת שוטרים שמבצעים את תפקידם כלפי מי שמפר את החוק ברגל גסה. לצערי במקום שיישמע גינוי חריף כלפי אלו המפרים את התקנות ופוגעים בשוטרים האוכפים אותן, יש מי שבוחרים להשתלח בשוטרים ולהכפישם. אני מגבה ומחזק את ידיהם של השוטרים הפועלים למען שמירת שלום הציבור ובריאותו, ומגנה את כל מי שמנסה לפגוע בהם ובפעילותם לאכיפת החוק. אני שב וקורא לציבור כולו לגלות אחריות ולשמור על החוק״.

ח"כ יעקב ליצמן: "איבוד עשתונות תוך הפעלת כוח מופרז, למנות קצין חוקר לאירוע"

האירוע הקשה התרחש מספר שעות לאחר שהכנסת דחתה את הצעתו של ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) להקים ועדת חקירה פרלמנטרית ליחס המשטרה לציבור החרדי בתקופת הקורונה, שלטענתו לקה באכיפת מחמירה ומיותרת שלא לצורך.

יו"ר סיעת יהדות התורה, ח”כ יעקב ליצמן, גינה בחריפות את האירוע: “אני מזועזע ונדהם מול התיעוד הקשה מחתונה שנהרסה הערב לקול בכי האורחים ובעלי השמחה, בשל אלימות משטרתית קשה. לצד החובה לשמירה על ההנחיות, אין לקבל התנהגות מחפירה כזו של השוטרים במקום. מדובר באיבוד עשתונות, תוך הפעלת כוח מופרז בחוסר חמלה וללא התחשבות מינימאלית. השר לבטחון הפנים אמיר אוחנה, אם אמון הציבור במשטרה חשוב לך, תמנה מיידית קצין חוקר לאירוע הקשה והמיותר הזה. לא נוכל לשתוק מול מראות מדממים ובלתי אנושיים אלו, ואין לעבור על כך לסדר היום”.

יו״ר ש"ס ושר הפנים אריה דרעי, אמר כי "אין שום סיבה שבעולם ששוטרים יפרצו עם רובים שלופים לבית ויפצעו אנשים. אפנה הערב לרה״מ נתניהו ואדרוש בדיקה יסודית לאירוע החמור והפסקת האלימות המשטרתית הקשה״.

גמזו תקף את "כל מי שמיישם אירועים בחוצפה ובחוסר רגישות", והתנצל

פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו הגיב לאירוע בביקורת חריפה כנגד עריכת חתונות ובגיבוי למשטרה, בהתבטאות שעוררה כעס בקרב חברי הכנסת החרדים. בעקבות הביקורת התנצל גמזו ותיקן את תגובתו.

תגובתו הראשונה של גמזו היתה כי "פעולת המשטרה היום היא מסר לכל מי שמיישם אירועים בחוצפה וחוסר רגישות. סוג האכיפה הזו יימשך. אין לנו סובלנות להתקהלויות המוניות ולחתונות ואנחנו לא ניתן שתופעות כאלה שליוו אותנו ביולי אוגוסט יחזר על עצמם, ‏מחזק את ידי השוטרים. יודע שזה מורכב וקשה. אני לא מצר על טענות המשפחה. כל מי שיוזם חתונה בעת הזאת ייקח בחשבון שהוא מסכן חיים בכל היבט שהוא. גם בהידבקות בקורונה וגם בצורך שלנו לפרק את החתונה ויהי מה".

בעקבות ביקורת מצד חברי הכנסת יעקב אשר ויעקב ליצמן (יהדות התורה) אמר גמזו כי התגובה נמסרה על בסיס מידע שגוי וחלקי שהובא בפניו, ותיקן את תגובתו: ״אני חוזר בי מתגובתי הראשונה, מצטער על אופן התגובה, ולהלן תגובתי לאירוע: המשטרה נמצאת במשימה מורכבת וקשה במטרה לשמור על ההנחיות ועל בריאות הציבור. לא ניתן לקיים אירועים כמו חתונה בהתקהלות המונית מבלי לסכן את הציבור. עם זאת יש לנהוג באיפוק אך בנחישות על מנת למנוע הדבקה ותחלואה״.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!