המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו הודיע היום (ראשון) לשר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין ולמנכ״ל פרופ׳ חזי לוי, על כוונתו לסיים את תפקידו לאחר 13 שנים כמשנה למנכ״ל וכראש שירותי בריאות הציבור, ובתום טיפול בקורונה בשנה האחרונה.
גרוטו ימשיך בתפקידו עד לגמר החפיפה עם המחליף שייבחר.
במכתב הממוען לעובדי משרד הבריאות כתב גרוטו: "לאחר שהייתה לי הזכות הגדולה לשרת את מדינת ישראל שנים רבות במערכת הבריאות הצבאית והאזרחית – אשר נחשפת בימים אלה במלוא תפארתה, מקצועיותה ומצוינות אנשיה – אני סבור שיש משמעות לערך הרוטציה ולהזרת דם חדש לתוך המערכת הציבורית".
שר הבריאות אדלשטיין הודה לגרוטו: "מלבד העובדה שמדובר באיש מקצוע מהמעלה הראשונה, פרופ' גרוטו הוא אדם עם לב ענק שנכון לסייע לכל אדם במצוקתו. פרופ' גרוטו היה נכס גדול למשרד במשך שנים רבות ואזרחי ישראל חבים לו רבות".
מנכ״ל משרד הבריאות שוחח עם פרופ׳ איתמר גרוטו, והודה לו מאוד על "תרומתו רבת השנים הן בתחום המקצועי והן בתחומים וארגונים רבים במערכת הבריאות. נזקפת לו זכות גדולה על כל עבודתו רבת השנים במערך בריאות הציבור , הן בצה״ל הן באקדמיה וכמובן במשרד הבריאות."



