כ-17 אלף עובדים, 5% מכלל עובדי התעשייה הישראלית, צפויים להיות מפוטרים ברבעון האחרון של השנה (אוקטובר-דצמבר). כך עולה מסקר פנימי שערכה התאחדות התעשיינים ומעלה תמונה קודרת של התעשייה בחודשים הבאים.
הסקר שנעשה בקרב 141 חברות, מראה על הרעה בכל המדדים בהשוואה לשנה שעברה על רקע 2 הסגרים והמשבר הכלכלי שנגזר מהקורונה. 29% מהמשיבים על הסקר העריכו ירידה בשיעור המועסקים אצלם. 8% צופים ירידה ניכרת. על פי נתוני הלמ"ס במהלך הסגר השני הוצאו לחל"ת 5.6% מהעובדים בתעשייה.
התעשיינים צופים הרעה בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה בכל המדדים: ירידה של 19% בתפוקה; ירידה של 24% בייצוא; וירידה של 23% במכירות בשוק המקומי. נתון מדאיג במיוחד הוא הצפי לירידה בהשקעות. התעשיינים צופים שיתכווצו ב-6%.
ירידה זו מעידה על האטה אפשרית בהתרחבות ענף התעשייה, ועל משבר שעשוי להמשך גם לרבעונים הבאים. בדו״ח של ההתאחדות נכתב ״צמצום זה הינו צעד נוסף אותו נוקטים התעשיינים כהתמודדות עם השלכות נזקי המשבר״.
תכנית האשראי של הממשלה לא נותנות מענה לתעשיינים: 58% מהתעשיינים שנזקקו לאשראי חדש נתקלו בקושי לקבלו.
המעסיקים עדיין מתקשים לגייס עובדים מקצועיים להם הם זקוקים בזמן הקורונה, אבל בשיעור נמוך יותר מהרגיל. 73% מהתעשיינים השיבו שהם מתקשים למצוא עובדים במקצועות הנדרשים, לעומת 88% בשנה שעברה.
האחוז הגבוה של מחסור בידיים עובדות לתחומים שנדרשים בתעשייה, נובע ממחסור בהכשרות מקצועיות מתאימות. על פי נתוני הלמ"ס השכר הממוצע בתעשייה עומד על 15,444 שקלים בחודש.