דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ט"ו בניסן תשפ"ד 23.04.24
23.7°תל אביב
  • 25.3°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.6°חיפה
  • 20.1°אשדוד
  • 23.9°באר שבע
  • 27.9°אילת
  • 21.2°טבריה
  • 17.8°צפת
  • 22.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
נגיף הקורונה

נגיף הקורונה / חוקרים: המסה הכוללת של נגיפי הקורונה בעולם מגיעה ל-1 ק"ג

חוקרים במכון ויצמן מעריכים שחולה קורונה נושא בגופו בין מיליארד ל-100 מיליארד חלקיקי נגיף בשיא המחלה, בעיקר בריאות | "הניגוד בין השפעות הקורונה למסה המצומצמת מאוד של הנגיף מדגישה את גבולות האינטואיציה שלנו בהבנה ובמאבק במגפה"

נגיף הקורונה במיקרוסקופ אלקטרוני. חשש שהמוטציה הדרום אפריקנית עמידה יותר לחיסונים (NIAID-RML via AP)
נגיף הקורונה במיקרוסקופ אלקטרוני. חשש שהמוטציה הדרום אפריקנית עמידה יותר לחיסונים (NIAID-RML via AP)
אסף צבי

המסה הכוללת של כל נגיפי הקורונה בעולם מסתכמת כרגע, ככל הנראה, בקילוגרם אחד לכל היותר – כך עולה ממחקר שערכו חוקרים במכון ויצמן. המחקר, שכותרתו "המספר הכולל והמסה של נגיפי קורונה באדם חולה", מנסה להציג פרספקטיבה כמותית למגפה הקטלנית עמה מתמודדת האנושות בשנה האחרונה.

הערכת החוקרים, שמתבססת על שילוב בין מסקנות של מחקרים קודמים, היא שאדם החולה בקורונה נושא בגופו בין מיליארד ל-100 מיליארד חלקיקי נגיף בשיא המחלה, שנמצאים בעיקר בריאות. המסה הכוללת של כל חלקיקי הנגיף באדם חולה מוערכת בטווח שבין מיקרוגרם אחד ל-100 מיקרוגרם (השווים ל-0.1 מיליגרם), "פחות מזרע של פרג."

את המחקר ערכו פרופ' רון מילוא, ד"ר שמואל גלייזר, ד"ר ביאנה ברנשטיין, רון סנדר ויינון בר און ממכון וייצמן, יחד עם ד"ר אבי פלמהולז מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי, ופרופ' רוב פיליפס מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה. הוא טרם עבר בקרת עמיתים ולא פורסם עדיין בכתב עת מדעי.

מהכפלת מסת חלקיקי הוירוס בגוף של חולה בודד במספר החולים בעולם כיום, כולל מספר משוער של חולים שלא אובחנו, מעריכים החוקרים כי המסה הכוללת של כל נגיפי הקורונה כרגע בעולם היא בין 100 גרם לקילוגרם אחד.

פרופ' מילוא כתב בחשבון הטוויטר שלו כי הנגיף מגיע רק אל חלק קטן מה'תאים המארחים' הפוטנציאליים בגוף האדם. "המערכת החיסונית שלנו מגיבה באופן יעיל לקורונה על ידי יצירת נוגדנים לנטרול הנגיף, כדי לוודא את חסימת הנגיף לכניסה לתאים מארחים".

במאמר כותבים החוקרים כי "ההשפעה הגלובלית של נגיף הקורונה ברורה לחלוטין מהשלכותיו על בריאות הציבור ועל הכלכלה הגלובלית. הניגוד בין ההשפעות הללו למסה המצטברת המצומצמת מאוד של הנגיף מדגישה את גבולות האינטואיציה היום-יומית שלנו בהבנה ובמאבק במגפה, ואת הצורך להתבסס על מידע כמותי ולא על הרגשות שלנו. מידע כמותי טוב יותר על תהליך הזיהום ברמת התאים, יוכל להעצים חוקרים ולהעניק להם כלים טובים יותר לחשוב על דרכים להילחם בקורונה, לעצור את התפשטותה ואת התפשטותן של מגפות עתידיות".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!