מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, אמרה היום (חמישי) כי תפנה לכלים משפטיים במידה שמשרד הבריאות לא ייענה לדרישתה לחסן את עובדי ההוראה. "לא יעלה על הדעת שהמורים והגננות שנמצאים ממש בחזית לא יחוסנו. זה צריך להיות מיידי. היום נתתי הנחייה לצוותים המשפטים שלי, שאם בשבוע הקרוב לא יחוסנו עובדי הוראה שחפצים בכך, אנחנו ננקוט בכל הצעדים כדי לדרוש מהמדינה לעשות זאת".
בפנייה הבוקר לשר הבריאות, יולי אדלשטיין, ולמנכ"ל המשרד חזי לוי, כתבה בן דוד כי "אינני יכולה ואינני מסכימה להמשיך ולסכן את עובדי ההוראה. לאור זאת אני דורשת כי משרד הבריאות, בראשותכם, יורה על תיעדוף מיידי במתן חיסונים לכל עובד או עובדת הוראה שירצו בכך. אנשי החינוך ניצבים בחזית המערכה ויש להתייחס אליהם בדיוק כמו ליתר העובדים החיוניים במשק".
סגן שר הבריאות, יואב קיש, התייחס היום לדרישה לחסן את עובדי ההוראה. בראיון לגלי צה"ל אמר קיש: "כמובן שעובדי הוראה זה תחום שאנחנו נתעדף לפני שנכניס אוכלוסיות נוספות, אנחנו בוחנים מתי".
במכתבה לאדלשטיין ולגלנט כתבה בן דוד: "עובדי ההוראה נמצאים בחזית הקורונה. הם עובדים מדי יום חשופים למאות תלמידים, ללא אמצעי מיגון מספקים ותוך סיכון חייהם וחיי קרוביהם, מבלי שאיש נותן על כך את הדין. צוותי החינוך המיוחד אף המשיכו ללמד כשכל מערכת החינוך נסגרה, עבדו מבלי שיש להם יכולת לפעול ע"פ ההנחיות שמשרד הבריאות פרסם ובניגוד לכללי הבטיחות הנהוגים במשק."
בן דוד כתבה כי "מאז החזרה ללימודים אנו עדים לסגירת מוסדות, כניסה המונית לבידוד ואתמול כהוכחה, פרסם פיקוד העורף דוח שקובע שכ-8% מקרב עובדי ההוראה שנבדקו בקורונה נמצאו מאומתים. מדובר בנתון גבוה מאוד ביחס לאוכלוסיה הכללית, ואפילו למגזרים שבהם הנגיף נפוץ במיוחד". היא ציינה כי "לצערנו, כבר נתקלנו במקרים של מורים וגננות שנדבקו בנגיף והלכו לעולמם כתוצאה מכך."
עובדי הוראה מחוסנים יפעילו מערכת חינוך חזקה, שהיא הבסיס למשק בריא ועובד.



