מנהלי שבעת בתי החולים הציבוריים הודיעו הערב (רביעי) כי הגיעו להסכמות עם שר האוצר ישראל כ"ץ, במעורבות ראש הממשלה בנימין נתניהו, במסגרתן תוענק להם תוספת תקציב בגובה 960 מיליון שקלים לכל שנת 2021. דרישתם המקורית של בתי החולים עמדה על 1.2 מיליארד שקלים.
על פי ההודעה, סוכם בין הצדדים כי תוקם וועדה שתורכב ממשרדי הבריאות, האוצר ונציגות בתי החולים הציבוריים שתביא לממשלה המלצות בדבר מצבם הגרעוני של בתי החולים הציבוריים לקראת דיוני התקציב לשנת 2021.
נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו ל'דבר': "אחרי שהכחשנו את קיום ההסכם הם שאלו למה, אמרנו שלא סגרנו והזמנו אותם חזרה לשולחן והם הסכימו. הסכום יכסה את 2021 אלה אם יקרה משהו חריג. יש התקדמות בכיוון הנכון כי הכירו בכך שמגיע לנו מימון שווה לבתי החולים הממשלתיים והתחייבו לטפל בזה בתקציב הבא. הסיפור תלוי ביישום, ויש לנו הרגשה טובה לגבי היישום. בסופו של דבר זה מלחמה עבור המטופלים והשגנו הצלחה גדולה".
החל מיום ראשון השבוע עברו בתי החולים שערי צדק, מעייני ישועה, לניאדו, ושלושת בתי החולים בנצרת לעבודה במתכונת חירום. בתי החולים לא קולטים מטופלים חדשים מעבר למקרים מסכני חיים.
בתי החולים הציבוריים מופעלים על ידי גופים ציבוריים, בניגוד ליתר בתי החולים שמופעלים על ידי הממשלה או קופות החולים. הם מצויים בגירעונות של מאות מיליוני שקלים, עקב הוצאות עודפות שחייב משבר הקורונה, לצד אפליה בתקצובם הממשלתי. הממשלה אינה מכסה את הגירעונות שנוצרים להם עקב תקצוב חסר על שירותי בריאות הכלולים בסל הבריאות, לעומת בתי החולים שבבעלות הממשלה וקופות החולים, שמקבלים כיסוי לגרעון.
מוקדם יותר היום הודיע משרד האוצר כי הושג הסכם בינו לבין בתי החולים, אך המנהלים הכחישו את הדברים.