קבוצת 'ביג' מקדימה שוב את ישיבת הממשלה ומודיעה כי תפתח את מרכזי הקניות ביום א'. מנכ"ל החברה, חי גאליס שיגר מכתב לשוכרים בו הוא מודיע להם כי החל מיום ראשון הקרוב החברה תאפשר את פתיחת החנויות ובמקביל תחזור לגבות שכר דירה ודמי ניהול.
"ויתרנו במהלך המשבר על יותר מ-100 מיליון שקלים!!!", כתב גאליס לשוכרים. "בניגוד לאחרים ולמרות המעמסה הקשה, גם בסגר השלישי לא נחייב בתשלומי שכ"ד ודמי ניהול עבור חודש ינואר"
"משרד הבריאות מנפנף בנתונים סלקטיביים בשביל לקדם את האג'נדה ההיסטרית שלו לסגור ללא גבולות. בפועל אין כל סגר ברחובות ואין אכיפה". כתב גאליס "לפיכך, מבחינתנו החל מיום ראשון הקרוב, נאפשר פתיחת חנויות במרכזי הביג ונדרוש לשלם שכר דירה ודמי ניהול במלואם".
זו לא הפעם הראשונה בה מודיעה הנהלת 'ביג' על פתיחת החנויות בניגוד בזמן שהממשלה מגבילה את המסחר. בתחילת נובמבר, בעת שהממשלה החליטה על פתיחת חנויות הרחוב אבל השאירה את הקניונים סגורים, שלח גאליס, מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בו הודיע שבכוונתו לפתוח את מרכזי הקניות של החברה. ״ביג מפעילה ברחבי הארץ מרכזים אשר החנויות בהם עונות להגדרה 'חנויות רחוב', ובכוונתה לפתוח את מרכזי ביג, בהתאם לתיקון לתקנות".
לאחר פתיחת החנויות במרכזי הביג בנובמבר הגיעו שוטרים ופקחים אל חלק מהמרכזים ורשמו בהם קנסות לבעלי החנויות.


