הסכם קיבוצי ראשון לעובדי מפעל שטראוס פריטו-ליי בשדרות המייצר חטיפים מלוחים, נחתם היום (ראשון) בין ההסתדרות, הנהלת החברה וועד העובדים, לאחר משא ומתן שהובילו איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה ומרחב אשקלון. ההסכם יהיה בתוקף לארבע שנים ויספק ביטחון תעסוקתי מוגבר לכ-350 עובדים, באמצעות שיפור בתנאי השכר והרווחה.
בין עיקריו נקבעה תוספת שכר של כ-10% במשך ארבע שנים; מענק חתימה בגובה של אלף שקל לכל עובד; תוספת יום הבראה ותוספת יום חופשה בשנה, ותנאי רווחה נוספים.
יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו, אמר: "אני שמח על החתימה. 350 העובדים שתחת ההסכם, נכנסים לבית של העובדים בישראל. הגענו להסכם מאוזן, ואני רוצה להודות לוועד ולהנהלת המפעל על שיתוף הפעולה הפורה לאורך המשא ומתן".
יו"ר מרחב אשקלון בהסתדרות, רמי גואטה, ברך את המעורבים בניהול המשא ומתן ואמר: "מדובר בהישג חשוב ביותר לעובדי המפעל, להנהלת החברה ולהסתדרות, בפרט בתקופה מאתגרת זו בה אנו נמצאים. הכרה בחשיבותה של עבודה מאורגנת ומתן ביטחון תעסוקתי לעובדי החברה, בימים אלו, מעניקים רוח גבית משמעותית לחוסנה של הכלכלה הישראלית".
מנהל מפעל שטראוס פריטו-ליי, יהודה אשש, הודה אף הוא לכל המעורבים בתהליך ואמר: "אני רואה בהסתדרות ובעובדים חלק חשוב ומשמעותי בביסוס הצלחת המפעל. אנו נמשיך ונפעל למען רווחת העובדים ושגשוג המפעל".
את המשא ומתן ליוו גם מנהל חטיבה באיגוד המזון אביב שניר, עו"ד משה דוסטרה ממרחב אשקלון, עו"ד הילה גבר מהאגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, יו"ר ועד העובדים שבתאי שאל, ומנהלת משאבי אנוש, צופית תם.