יותר מ-300 המפגינים שהגיעו הבוקר (שני) למחות מחוץ לבית המשפט המחוזי בירושלים, מרגישים שהם יכולים לרשום הישג. ניר, שהגיע ממגדל העמק להפגין בזמן שראש הממשלה בנימין נתניהו השיב לכתבי האישום, אומר ל'דבר': "היציאה שלנו לרחובות הוכיחה את עצמה".
"שוחד, מרמה, הפרת אמונים", צעקו מאות המפגינים מחוץ למתחם המאובטח במזרח העיר. המשטרה חסמה את רוב האזור, כדי לאפשר לשיירת ראש הממשלה להיכנס ולצאת מבית המשפט. הפקקים הרבים שנוצרו באזור הביאו לכך שהמפגינים זרמו בקבוצות. "כל יום עוצרים את החיים בעיר בשביל שהשיירה המלכותית תוכל לעבור", צעק אחד המפגינים לעבר מספר מכוניות שרד שיצאו ממתחם בית המשפט, "כמו מלך, ממש".
לאה הגיעה לירושלים מטבעון, מלווה בכמה חברים שאיתם היא מפגינה מאז מרץ. "אנחנו דואגים לשלמות המדינה והדמוקרטיה", היא אומרת ל'דבר'. לטענתה, המצב הכלכלי-חברתי והשלכות מגפת הקורונה הם תוצר ישיר של כתבי האישום נגד נתניהו. "ראש ממשלה שמואשם בפלילים לא יכול לרוץ לבחירות", היא מוסיפה, "הוא עושה כל דבר כדי לדחות את המשפט הזה. אנחנו משלמים את המחיר של ההתנהלות הזו".
כמו ההפגנות השבועיות מול מעונו הרשמי של ראש הממשלה ברחוב בלפור, המחאה מחוץ לבית המשפט כללה צעירים ומבוגרים, חלקם הוצאו לחל"ת או פוטרו, אחרים בפנסיה. "ראש ממשלה שמואשם בשחיתות שולח דור שלם של צעירים לאסון כלכלי", אומרת ל'דבר' הילה גורטון מרמת גן, "אנחנו מגיעים לכאן בשביל שיהיה צדק לדור שלנו".
בצד הכביש, ליד מיצג ענק של צוללת שהמפגינים צועדים איתו כבר כמה חודשים, עומד רון בנימיני, תושב ראשון לציון, שהגיע עם אשתו יפה. "היציאה מהסגר היא חרפה בחסות הממשלה והעומד בראשה", הוא אומר ל'דבר', "כשיש לחצים משפטיים, אין בעיה להביא לעוד אלפי קורבנות של המגפה".
מחוץ לבית המשפט לא נרשמה התקהלות של תומכי ראש הממשלה, פרט לכמה מכוניות עם שלטי תמיכה שעברו ברחובות הסמוכים. מפגין אחד, כנראה תומך ראש הממשלה, עוכב על ידי שוטר, אך ההפגנות המשיכו כסדרן.
"התעוררנו בחמש בבוקר כדי להגיע ממגדל העמק", מספרים ל'דבר' דוד ונורית, זוג פנסיונרים שכבר חודשים מגיעים במוצאי השבת לבלפור. "אנחנו דורשים שהצדק ימשיך להיעשות, היציאה שלנו לרחובות הוכיחה את עצמה".
"נעשה פה שינוי תודעה", מוסיפה נורית, "אני מקווה שבעוד חודש יעמוד אדם נקי כפיים בשלטון, ובמקביל לכך המשפט חייב להמשיך, בלי שום דחייה נוספת".