משרד הבריאות הפיץ היום (שלישי) את תזכיר "חוק העברת נתוני המתחסנים" להערות הציבור ומשרדי הממשלה. תזכיר החוק נועד לאפשר את העברת פרטיהם האישיים של תושבים שהתחסנו לרשויות המקומיות ולמשרד החינוך. לדברי משרד הבריאות, מטרת החוק היא לאפשר לשלטון המקומי לעודד את הציבור להתחסן.
לפי תזכיר החוק, המידע על סטטוס ההתחסנות של תושבים לא יועבר באופן אוטומטי אלא יינתן רק על פי בקשת הרשות המקומית או משרד החינוך. עובדי רשות שיקבלו גישה למידע האישי על סטטוס ההתחסנות יחוייבו לחתום על טופס התחייבות לשמירת סודיות.
לעובדי הרשות המקומית יהיה אסור להשתתף בפעילות לעידוד התחסנות בקרב תושבים שהוא מכיר או להתנות קבלת שירות בהתחסנות. החוק יחייב את הרשות למחוק את המידע תוך 60 ימים מקבלתו.
החוק יאפשר למשרד הבריאות לדרוש מגופים ציבוריים פרטי קשר של אזרחים שלא התחסנו, במטרה לקדם את מבצע החיסונים.
שר הבריאות אדלשטיין אמר: "להתחסן זו חובה מוסרית. זו חלק מהערבות ההדדית. 4 מיליון אזרחים כבר התחסנו. זה מצוין אבל לא מספיק. החוק יאפשר לכולנו לפעול יחד לעודד כמה שיותר אנשים להתחסן. צעד קטן לאדם, צעד גדול למדינה".



