דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ' בסיון תשפ"ו 05.06.26
23.2°תל אביב
  • 19.2°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.9°חיפה
  • 23.3°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 32.5°אילת
  • 23.3°טבריה
  • 19.1°צפת
  • 23.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

חיסון לקורונה / משרד הבריאות: החיסון של 'פייזר' יעיל ב-99% במניעת תמותה מקורונה

הנתונים מראים ששבועיים לאחר קבלת החיסון השני, היעילות היא 98% במניעת המחלה ו-99% במניעת מחלה קשה

חיסון קורונה של חברת פייזר (צילום: AP Photo/Frank Augstein, Pool)
חיסון קורונה של חברת פייזר (צילום: AP Photo/Frank Augstein, Pool)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת בריאות
צרו קשר עם המערכת:

משרד הבריאות פרסם היום (שבת) נתונים ממחקר שערך על מועילות החיסון של חברת פייזר נגד נגיף הקורונה בישראל. הנתונים מראים ששבועיים לאחר קבלת החיסון השני, החיסון העניק הגנה של  98% מתחלואה בקורונה ו-99% הגנה במניעת מחלה קשה לעומת אדם שלא התחסן. הנתונים הללו גבוהים יותר מהמחקר הראשוני של 'פייזר'.

לפי המחקר, מועילות החיסון כעבור 14 יום מקבלת מנת החיסון השנייה היא 95.8% במניעת סך מקרי התחלואה, 98.0% במניעת מחלה עם תסמינים נשימתיים, 98.9% במניעת אשפוזים עקב קורונה, 99.2% במניעת תחלואה קשה עקב קורונה ו-98.9% במניעת תמותה עקב קורונה.

תדריך עם פרופסור חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות (צילום מסך)
תדריך עם פרופסור חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות (צילום מסך)

"בזכות מערכת הבריאות החזקה של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי: "והיכולת שלנו למעקב אפידמיולוגי מקיף, אנחנו המדינה הראשונה בעולם שיכולה להדגים את האפקט של חיסון קורונה בעולם קליני אמיתי".

פרופסור לוי הוסיף: "החיסון מפחית בצורה משמעותית תחלואה קשה ותמותה, וניתן לראות השפעה זו בנתוני התחלואה במדינה. המטרה שלנו היא להמשיך לחסן את כל האוכלוסייה מגיל 16 ומעלה, ובבוא הזמן גם מתחת לגיל 16, כדי להגיע לכיסוי נרחב באוכלוסייה שיאפשר לנו לחזור לשגרת חיים לה כולנו מייחלים".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!