שרי קבינט הקורונה אישרו הערב (שני) את הצעת שר הבריאות להאריך את תוקף התקנות המחייבות בדיקה לפני ואחרי הכניסה לישראל עד ליום שלישי, ה-6 באפריל 2021.
התקנות קובעות שכל אדם שנכנס לישראל צריך להציג בדיקה שבוצעה עד 72 שעות ממועד הטיסה, ולבצע בדיקה נוספת לאחר כניסתו לישראל. חובה זו חלה גם על מחלימים ומתחסנים. לפי החלטת השרים, הבדיקה שלאחר החזרה לארץ תתבצע בתחנת הגבול דרכה נכנסים לישראל. עוד נקבע כי מנכ"ל משרד הבריאות יהיה רשאי להתיר לנוסע נכנס בטיסה ייעודית להעלאת עולים, לבצע את הבדיקה במרכז הקליטה אליו הוא מועבר עם הגעתו לישראל.
החל מראשון השבוע בוטלה חובת הבידוד במלוניות לחוזרים מחו"ל, והם נדרשים לבידוד ביתי של 14 יום, מלבד מחלימים ומתחסנים. לפי התקנות החדשות, רק מי שאין באפשרותו לבצע בידוד ביתי יוכל לשהות בבידוד במלונית. במקביל לכך, הממשלה מקדמת חקיקה שתחייב את המבודדים בפיקוח באמצעות צמיד אלקטרוני שיעקוב אחר מיקומם ויתריע על הפרות בידוד.
