דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי א' בתמוז תשפ"ו 16.06.26
24.4°תל אביב
  • 20.5°ירושלים
  • 24.4°תל אביב
  • 23.2°חיפה
  • 24.4°אשדוד
  • 24.1°באר שבע
  • 34.7°אילת
  • 25.3°טבריה
  • 21.5°צפת
  • 24.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

הוכרז סכסוך עבודה בבזק בינלאומי

בוועד העובדים מזהירים כי שינויים אירגוניים שמתכננת ההנהלה צפויים לפגוע דרמטית ב-1,300 עובדי החברה

הפגנת עובדי בזק בינלאומי. (צילום: יח״צ).
הפגנת עובדי בזק בינלאומי. (צילום: יח״צ).

ההסתדרות הכריזה היום (ד') על סכסוך עבודה בחברת בזק בינלאומי. זאת בשל כוונת ההנהלה ודירקטוריון קבוצת בזק לבצע שינויים ארגוניים משמעותיים שעלולים בפועל לפרק את בזק בינלאומי לחלקים ולמזג אותה עם חברת הלוויין yes . בוועד העובדים מזהירים כי הצעדים שמתכננת החברה צפויים לפגוע דרמטית ב-1,300 עובדי החברה. הבקשה להכרזת סכסוך העבודה אושרה בוועדה לתיאום וביצוע של ההסתדרות.

יו״ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט והייטק בהסתדרות, יקי חלוצי: "רק לאחרונה שילבנו ידיים יחד עם הנהלת החברה וחתמנו על הסכמים לשיתופי פעולה תפעוליים ועסקיים בין החברות הבנות בבזק. אלא שעוד לפני שהמהלך העסקי יצא לדרך והתחיל להניב תוצאות, מגיח שוב דירקטוריון קבוצת בזק עם הנהלת החברה ו'הוגה' תכניות עסקיות שונות.

"שיטה חסרת אחריות זו,  גורמת לעובדי החברה המסורים חוסר ביטחון ולבזק בינלאומי לאבד את המיקוד העסקי שלה בשוק תחרותי. הגדילה לעשות ההנהלה והתוכניות הגיעו לתקשורת בלי שהיא טרחה בכלל לפנות לעובדי החברה. ההסתדרות לא תשלים עם ההתנהלות הזו ותעמוד לצד עובדי בזק בינלאומי המסורים בזמן שהנהלת החברה מפקירה אותם".

יקי חלוצי יו"ר איגוד עובדי ההיי-טק והסלולר (צילום באדיבות המצולם)
יקי חלוצי יו"ר איגוד עובדי ההיי-טק והסלולר (צילום באדיבות המצולם)

לאחרונה פורסם בתקשורת כי הנהלת אלפא (החברות הבנות של בזק – בזק בינלאומי, yes  ופלאפון( שוקלת להפריד בין החטיבה העסקית של בזק בינלאומי לחטיבה הפרטית שלה, ולמזג את האחרונה אל תוך חברת yes. זאת, כיוון שלחברה חוזקות בשוק העסקי שיש בו רגולציה פחותה.

יו"ר ועד עובדי בזק בינלאומי, לימור ליברמן-לביא: "ועד עובדי בזק בינלאומי פועל באחריות ותמיד היה פתוח לקיים דיון ענייני עם ההנהלה בכל נושא. יחד עם זאת, לא ניתן להנהלה לבצע מהלכים שיובילו להרס בזק בינלאומי. נמשיך להיאבק בכל הכוח וללא לאות, ונפעל בכל דרך אפשרית לשם הגנה על 1,300 עובדי החברה ומשפחותיהם".

תגובת בזק בינלאומי טרם התקבלה.​

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!