697 רפתות קיימות בישראל נכון לסוף שנת 2020. מספר הרפתות בישראל נמצא בירידה מתמדת ומאז שנת 2000 נסגרו 624 רפתות. מנגד, הרפתות שנשארו, מייצרות יותר חלב. משנת 2010 ועד היום, התנובה הממוצעת של רפת עלה ב-66%, מ-1,315 אלפי ליטר ל-2,182 אלפי ליטר כך עולה מנתוני ענף החלב של משרד החקלאות. בשנת 2020 התנובה הממוצעת לפרה עמדה על כ-11,924 ליטר, כ-33 ליטר ליום.
הישראלי הממוצע צורך כ-51 ליטר חלב בשנה בחלוקה הבאה: מוצרי חלב נוזליים ומעדנים כ-22 ליטר בשנה, גבינות לבנות כ-12 ק"ג ,כ-5 ק"ג של גבינות קשות, וכ 2.5 ליטר של מוצרים מחלב עזים וכבשים כ-2.5.
כדי לייצר ק"ג אחד של גבינה צהובה, נדרשים 10-9 ליטרים של חלב גולמי. כדי לייצר ק"ג אחד של קוטג', גבינה לבנה, צפתית או בולגרית, נדרשים 5-4 ליטרים של חלב גולמי.
שוק מוצרי החלב ותחליפיו עמד בשנת 2020 על כ-9.5 מיליארד ₪. בשבוע שלפני חג השבועות הקודם, צריכת מוצרי החלב ותחליפיו זינקה פי 1.6 ביחס לצריכה שבועית ממוצעת בשנת 2020. העליה המשמעותית ביותר בצריכת מוצרי חלב לקראת החג נרשמת במוצרי הגבינות המיוחדות: גבינות מלוחות, גבינות שמנת וגבינות לבנות.