דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי א' בתמוז תשפ"ו 16.06.26
24.4°תל אביב
  • 20.5°ירושלים
  • 24.4°תל אביב
  • 23.2°חיפה
  • 24.4°אשדוד
  • 24.1°באר שבע
  • 34.7°אילת
  • 25.3°טבריה
  • 21.5°צפת
  • 24.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מבצע שומר החומות

משרד הבריאות בעזה: לפחות 188 פלסטינים נהרגו עד כה בתקיפות צה"ל, ביניהם 55 ילדים ו-33 נשים

לפי העיתונות המקומית בעזה, בתקיפת צה"ל לפנות בוקר נגרם, בין היתר, נזק לקו חשמל מרכזי לדרום הרצועה ולכביש החוף ממערב לרצועה | שליח האו"ם למזרח התיכון: כ-34,000 פלסטינים נעקרו מבתיהם בעקבות התקיפות

הריסות בעזה לאחר תקיפת צה"ל (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)
הריסות בעזה לאחר תקיפת צה"ל (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)

תקיפת צה"ל לפנות בוקר (שני) ברצועת עזה, בה נהרגו תשעה מפקדים בכירים בחמאס, נמשכה כעשר דקות והיתה, על פי דיווחים פלסטיניים, כבדה יותר, ארוכה יותר ועל פני שטח נרחב יותר מהתקיפות האוויריות שבוצעו 24 שעות קודם לכן.

מאוחר יותר פורסם בעיתונות המקומית כי נגרם, בין היתר, נזק לכביש החוף ממערב לעיר וכי קו חשמל מרכזי שמעביר חשמל לדרום הרצועה נפגע.

הריסות בעקבות תקיפות צה"ל ברצועת עזה (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)
הריסות בעקבות תקיפות צה"ל ברצועת עזה (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)

בתקיפה האווירית הישראלית בתחילת יום ראשון, בסביבות השעה 01:00 לפנות בוקר, נהרגו על פי משרד הבריאות בעזה 42 בני אדם. "במהלך 14 שנות עבודתי לא ראיתי רמת הרס כזאת", אומר ל-AP סמיר אל-חטיב, איש חילוץ עזתי, "אפילו לא במלחמת 2014 (מבצע צוק איתן)". ממשרד הבריאות בעזה נמסר כי בין ההרוגים היו גם 16 נשים ועשרה ילדים וכי יותר מ-50 בני אדם נפצעו.

חיה עבדאלל, בת 21, המתגוררת בשכנות לבניין שנהרס, מספרת כי ישנה כשההתקפות האוויריות החלו ושלחו אותה לברוח לרחוב. "אנחנו עייפים", היא אומרת לסוכנות הידיעות AP, "אנחנו צריכים הפוגה. אנחנו לא יכולים לשאת את זה יותר".

הריסות מבנה שהופצץ בעזה על ידי חיל האוויר (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)
הריסות מבנה שהופצץ בעזה על ידי חיל האוויר (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)

בצה"ל הסבירו כי קריסת המנהרות התת קרקעיות של חמאס, בעקבות התקיפה, גרמה להתמוטטות היסודות של הבתים שעמדו מעליהן, דבר שהוביל לפגיעה באזרחים.

בין ההרוגים הלא מעורבים, ד"ר איימן אבו אל אווף, ראש המחלקה הפנימית בבית החולים "שיפא" וחבר בכיר בוועדת הקורונה של בית החולים. שניים מילדיו של אבו אל אווף ושני בני משפחה נוספים נקברו גם הם תחת ההריסות. מותו של הרופא בן ה-51 "הוא אובדן עצום בתקופה רגישה מאוד", אומר ל-AP מוחמד אבו סלמיה, מנהל בית החולים "שיפא".

משפחה פלסטינית מחוץ לביתה שנהרס בתקיפת צה"ל לפנות בוקר (AP Photo/Khalil Hamra)
משפחה פלסטינית מחוץ לביתה שנהרס בתקיפת צה"ל לפנות בוקר (AP Photo/Khalil Hamra)

על פי משרד הבריאות בעזה, לפחות 188 פלסטינים נהרגו במאות תקיפות אוויריות של צה"ל בעזה, ביניהם 55 ילדים, 33 נשים וכ-1,230 פצועים.

בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי טוענים כי רק 20 לוחמים נהרגו עד כה בתקיפות, אך לדברי צה"ל המספר האמיתי גבוה בהרבה.

תור וונלסנד, שליח האו"ם במזרח התיכון, אמר בכינוס חירום של מועצת הביטחון של האו"ם כי כ-34,000 פלסטינים נעקרו מבתיהם בעקבות התקיפות.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!