
אבריו של יגאל יהושוע ז"ל שנרצח בלינץ' בדרך לביתו בלוד הושתלו בגופם של 5 בני אדם. לאחר שאתמול (שני) נקבע מותו של יהושוע שנפצע באורח אנוש בלינץ', הסכימה משפחתו לתרום את איבריו.
ההשתלות בוצעו בארבעה בתי חולים: שיבא, בלינסון, איכילוב והדסה עין כרם. שתי הריאות הושתלו בגבר בן 69 בבלינסון וכליה אחת בגבר בן 67 בבלינסון; כליה שנייה באשה בת 58 בהדסה עין כרם; הכבד באישה בת 22 באיכילוב; והלב בחולה בן 49 בשיבא.
ראנדה (58), תושבת בית צפאפא בירושלים, שבגופה הושתלה אחת מכליותיו של יהושוע אמרה לאתר ׳וואלה׳: "אנחנו עובדים וחיים עם יהודים, ולא ציפינו למלחמה כזאת. מבחינתנו, יגאל הוא חלק מהמשפחה שלנו. אנחנו רוצים שכל הבלגן יירגע ונחיה בשלום אחד עם השני".
ציון כהן, מנהריה, שחיכה 5 שנים להשתלה, וקיבל את שתי ריאותיו של יהושוע אמר: "משפחת יהושוע היא משפחה אצילה, כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו".
יהושע בן ה-56 נפגע לפני ימים אחדים מלבנה בראשו כשהותקף על ידי פורעים ערבים בלוד, ופונה במצב אנוש לבית החולים אסף הרופא. צוות המחלקה לטיפול נמרץ נלחם על חייו, אבל היום נקבע מותו.


