בית המשפט בסן פרנסיסקו אישר ביום חמישי להפוך תביעת שכר של ארבע עובדות בגוגל לתביעה ייצוגית נגד החברה. הארבע הגישו תביעה ב-2017 נגד מדיניות השכר של החברה, שלטענתן נקטה גישה מפלה בין נשים וגברים והפרה לכאורה את חוק השוויון בין העובדים במדינת קליפורניה. כעת תייצג התביעה 10,800 עובדות נוספות, שעבדו בחברה באותה מדינה מ-2013 ועד היום.
אם גוגל תפסיד בתביעה ויתגלה שאכן הפלתה נשים, הפיצויים שתשלם עשויים להגיע ל-600 מיליון דולר. ההחלטה להפוך את התביעה לייצוגית התקבלה בזמן שעובדי גוגל ברחבי העולם החלו להתאגד בחודשים האחרונים, לראשונה באופן גלוי.
קלי דרמודי, עורכת הדין שמייצגת את התובעות, אמרה לבלומברג: "זהו יום משמעותי עבור נשים בגוגל ובמגזר הטכנולוגיה, ואנחנו גאות כל כך בלקוחות האמיצות שלנו, שהובילו את הדרך". בציוץ בטוויטר היא הוסיפה שתביעה ייצוגית במקום פרטנית היא צעד "ענק". לדבריה, הדיון בתביעה צפוי להתחיל ב-2022.
גוגל הצהירה בתגובה שבשמונה השנים האחרונות היא ביצעה ניתוח מעמיק כדי להבטיח ששכר, בונוסים ומענקים יוענקו בצורה הוגנת. "אם אנחנו מגלים הבדלים בשכר, כולל בין גברים לנשים, אנחנו מתאימים אותו כלפי מעלה כדי לבטל אותם, לפני תשלום השכר העוקב".