הסכם קיבוצי ראשון נחתם היום (רביעי) עבור עובדי חברת גלידות פלדמן בין ההסתדרות במרחב רחובות, איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, הנהלת החברה ונציגות העובדים. תוקף ההסכם עד חודש מאי 2026 והוא יעניק לכ-150 העובדים ביטחון תעסוקתי ושיפור משמעותי בשכר ובתנאים הסוציאליים.
בעיקרי ההסכם נקבע שהעובדים יקבלו תוספות שכר ממוצעות בגובה של 12% בתקופת ההסכם, הפרשות המעסיק לפנסיה יוגדלו ב-1%,ותוגדל מכסת ימי החופשה של העובדים, שיקבלו מענק חתימה בגובה 750 שקלים. עוד קובע ההסכם, הסדרה של מענק לעובדים שיקבלו במידה והחברה תימכר בעתיד.
יו"ר הסתדרות המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו: "אני מודה לכל מי שלקח חלק במשא ומתן במפעל גלידות פלדמן, ומברך את העובדים על הסכם מצוין המסדיר את תנאי העבודה שלהם בדומה לכלל עובדי תעשיות המזון המאוגדים במשפחת האיגוד בהסתדרות, הבית של עובדי המזון בישראל".
יו"ר מרחב רחובות בהסתדרות, עודד עמרם, הוסיף: "אני מברך את עובדי גלידות פלדמן על ההסכם הקיבוצי שיעניק להם תנאים טובים יותר וביטחון תעסוקתי משופר. יחד עם ההנהלה אני בטוח שנצעיד את המפעל קדימה".
יו"ר וועד העובדים, אודי כהן: "אני מברך על ההסכמות אליהן הגענו לאחר דרך לא פשוטה. אני מודה להנהלה ולשותפינו בהסתדרות ובטוח שיחד נתגבר על כל מכשול ונהפוך את המפעל למקום עבודה תומך ויצרני".