דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ט"ו בניסן תשפ"ד 23.04.24
29.5°תל אביב
  • 30.4°ירושלים
  • 29.5°תל אביב
  • 28.7°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 35.5°באר שבע
  • 39.2°אילת
  • 34.4°טבריה
  • 29.4°צפת
  • 32.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בריאות

רה"מ בנט: "אנחנו יכולים לנצח את מגיפת הדלתא בלי סגרים"

בנט אמר בהצהרה לתקשורת: "משרד הבריאות יאשר ערכות לבדיקה עצמית בכל החנויות" | לגבי פתיחת שנת הלימודים: "רוצים עד אז להביס את המגפה" | השר הורוביץ: "אנחנו לא בגישה של לקבוע יעד מאומתים בו נכריז על סגר"

ראש הממשלה נפתלי בנט (צילום: פלאש 90)
ראש הממשלה נפתלי בנט (צילום: פלאש 90)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת
צרו קשר עם המערכת:

"אנחנו יכולים לנצח את מגיפת הדלתא בלי סגרים" אמר היום (רביעי) ראש הממשלה נפתלי בנט, בהצהרה לתקשורת, יחד עם שר הבריאות הורוביץ, מנכ"ל המשרד פרופ' אש וראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס. "הציבור עדיין לא מבין שאנחנו באירוע אמת. אנחנו יכולים לנצח את זה אם נפעל נכון", הוסיף ראש הממשלה.

הצעדים עליהם הודיע בנט:

  • עטיית מסכות בחללים סגורים והטלת קנסות על מי שלא יעטה מסכה
  • קריאה לציבור לצאת להתחסן
  • שמירה על ריחוק חברתי – במיוחד באירועים המוניים
  • המלצה לישראלים לא לטוס לחו"ל

"בממשלה החדשה בראשותי אנחנו ננסה דרך אחרת: יותר שקיפות ופחות סגרים", הדגיש בנט. "במקום לומר כל היום מה סוגרים, נבדוק איך אפשר להפעיל באופן פתוח. החיסונים עשו עבודה טובה אל מול הנגיף המקורי והוציאו אותנו מהגל השלישי, אבל במגיפות לפעמים מתפתחות מוטציות וזה מה שקרה".

בצל המשך התפשטות זן הדלתא, הזהיר ראש הממשלה: "מוטציית דלתא החלה בהודו ושוטפת את כל העולם. זו רק ההתחלה. בעוד כמה ימים העולם כולו יהיה בצבעים האלה. תוך כמה שבועות זה מתרגם להרבה יותר חולים והרבה יותר מתים. גם במדינות עם שיעור גבוה של מתחסנים יש עלייה מהירה כמו ארצות הברית, צרפת ואנגליה".

"החיסונים מועילים מאוד, אבל החיסונים לבד אינם מספיקים מול מוטציית הדלתא", ציין בנט. "המוטציה חדרה לישראל באפריל-מאי והיא המקור לעלייה הזו. עד לפני כמה שבועות כל ישראלי יכול היה לעלות על מטוס ולטוס לכל מדינה. הייתה פה אוטוסטרדה פתוחה לרווחה של מוטציות ונגיפים. זו הזנחה חמורה שהייתה קיימת במשך שנה וחצי, יום הכיפורים של הטיפול בקורונה – וזו שאננות של קודמנו".

בנט קרא לציבור להישמע להנחיות כדי למנוע כניסה לסגרים: "עכשיו ישראלים לא יכולים לטוס למדינות בסיכון גבוה, מעל 100 ישראלים הורדו ממטוס. מי שמנסה להתחכם – אנחנו לא נאפשר את זה. בינתיים המוטציה מתפשטת בישראל במהירות גבוהה. אם לא נבלום אותה – היא תתורגם לחולים קשים ולמתים. הכי קל להכריז על סגר – אבל אנחנו מעדיפים גישה אחרת".

"אצלנו כליאת אנשים בבית שלהם זה המוצא האחרון", הדגיש. "בגל החדש אנחנו רוצים לתת הזדמנות לדרך חדשה- דרך אחרת. דרך של אמון עם הציבור, נציג את הדברים כמו שהם וננסה לנצח את הקורונה בלי סגרים, אבל זה תלוי בציבור".

שר הבריאות, ניצן הורביץ, הוסיף: "המערכת שמטפלת במשבר הקורונה היא מערכת הבריאות הציבורית. אני רוצה להגיד תודה לכל עובדי המשק עובדי המקצועות הפרא-רפואיים, רופאים ואחיות, שעושים עבודה מדהימה".

בתשובה לשאלה מה ההיקף המספרי של מאומתים או חולים במצב קשה שבו יוכרז סגר, אמר השר הורוביץ: "אנחנו לא בגישה של לקבוע מספר וצעד שמוצמד אליו", והדגיש שבמשרד מתבוננים על שורה של פרמטרים כמו מספר המאושפזים במצב קשה, מספר המונשמים, מקדם ההדבקה, היחס בין העלייה במספר המאומתים לעלייה בתחלואה הקשה ועוד.

שר הבריאות ניצן הורוביץ, יו"ר מרצ (צילום: פלאש 90)
שר הבריאות ניצן הורוביץ, יו"ר מרצ (צילום: פלאש 90)

"כפי שכולכם ראיתם, בעבר היו כל מיני שיקולים פוליטיים בהחלטות שיקולים מגזריים", הוסיף הורביץ, "אצלנו השיקולים ענייניים אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא של כל המשרדים הרלבנטיים, מסתכלים רק על האינטרס הציבורי, הבריאות והפרנסה של כל אחד מהאזרחים".

בנט הוסיף: "בימים הקרובים משרד הבריאות יאשר בכל החנויות ערכות לבדיקה עצמית. ככל שיהיו יותר ספקים, השוק יעשה את שלו וזה יהיה זול".

ערכת בדיקת קורונה מהירה (צילום: shutterstock)
ערכת בדיקת קורונה מהירה (צילום: shutterstock)

קבינט הקורונה אישר אתמול (שלישי) את קיצור מספר ימי הבידוד הנדרשים לשבעה בלבד, בכפוף לביצוע בדיקת קורונה וקבלת תוצאה שלילית. ההחלטה התקבלה בהמלצת גורמי המקצוע במשרד הבריאות. כניסת ההחלטה לתוקף היא מיידית, בצו שייחתם ע"י מנכ"ל משרד הבריאות.

בנוסף החליט הקבינט להגביר את האכיפה על הפרת בידוד ועטיית מסכות, להגביר את מאמצי ההסברה, להיערך להקמת מערך בדיקות מהירות, ולהסדרת חובת בדיקות באירועים המוניים (מעל 100 אנשים) בחללים סגורים למי שאינו מחוסן או מחלים.

לפי הודעת משרד ראש הממשלה, בנט הסביר בישיבה את שלוש ההנחיות העיקריות שלו לטיפול בקורונה: לחשוב כיצד לפתוח את המשק במקום כיצד לסגור, לתת לציבור כמה שיותר זמן מראש כדי להיערך למהלכים עתידיים, ולקיים קשר עם גורמי השטח, בדגש על בעלי עסקים, במטרה ללמוד את צרכיהם וכך להתאים את פעולות הממשלה באופן מיטבי.

החלטות הקבינט כוללות:

  • קיצור תקופת הבידוד – שחרור מבידוד לאחר בדיקה ביום ה-7 וקבלת תוצאה שלילית. במקביל, תוגבר האכיפה על מפרי בידוד. נכון להיום מספר ימי הבידוד הוא 10 בכפוף לקבלת תוצאה שלילית בבדיקת קורונה, או 14 ימים בלי בדיקות. הקנס על הפרת בידוד הוא 5,000 שקלים.
  • הגברת מאמצי ההסברה באופן רחב – בדגש על עטיית מסכות, קבלת חיסונים והישמרות באירועים המוניים.
  • מערך בדיקות מהירות: משרד הבריאות ייערך להקמת מערך בדיקות מהירות שיהיו זמינות לציבור הרחב.
  • הגברת "דרמטית" של האכיפה בגין אי עטיית מסכות.
  • האחריות הכוללת על נושא האכיפה הוטלה על המשרד לביטחון הפנים, תוך הסתייעות בפקחי הרשויות המקומיות לאכיפה במרחב הציבורי.
  • משרד הבריאות יבצע עבודת הכנה להסדרת אירועים המוניים (מעל 100 איש) בחללים סגורים.

משרד הבריאות הציע בישיבה מתווה מחודש לתו הירוק, שיחייב בדיקות מהירות למי שאינו מחוסן או מחלים בכניסה להתכנסויות במקומות סגורים של 100 איש ומעלה, בהם חתונות, שמחות, הופעות, מסיבות, פסטיבלים, כנסים, חדרי כושר, מסעדות, חדרי אוכל ובתי תפילה. לפי החלטה עקרונית שקיבל קבינט הקורונה בשבוע שעבר, ייכללו במתווה זה גם קייטנות ומחנות קיץ. לפי ההצעה, המתווה לא יחול על מקומות המספקים שירותים חיוניים כגון קניונים ותחבורה ציבורית. מטרת המתווה לפי משרד הבריאות היא לאפשר שגרת חיים לצד הקורונה.

כבר בתקופה בה פעל התו הירוק, הוא כלל אפשרות לבדיקות מהירות לאנשים שלא התחסנו. עם זאת אפשרות זו לא היתה מחייבת אלא וולונטרית על ידי מפעיל האירוע, והוא גם זה שנאלץ לשאת בהוצאות, או לגלגל אותן אל הלקוחות. כתוצאה מכך לא היה שימוש רחב בבדיקות המהירות. רה"מ בנט וגם בכירי משרד הבריאות אמרו בשבועות האחרונים שכעת, כשישוב השימוש בבדיקות מהירות, הממשלה תממן את השימוש בהן, מה שיוכל להקל ולהרחיב את השימוש בהן.

ראש הממשלה, נפתלי בנט: "במטרה להגביר את שיתוף הפעולה עם הציבור ואת אמון הציבור, הקבינט החליט לאפשר למבודדים לבצע בדיקה ביום ה-7 לבידוד שלהם, להמתין לתוצאה שלילית ואחריה להשתחרר.

"יחד עם זאת, נגביר את האכיפה על הפרות בעניין הזה. קרי, אנשים שמשתחררים בלי לבצע בדיקה – הקנס יעמוד על 5,000 ש"ח (זהו גובה הקנס גם כיום – ד.א.). המטרה של המהלך היא להגביר את מספר האנשים שנענים לבידוד. אנחנו קובעים אמצעים שהציבור כן יכול לעמוד בהם. אנחנו באים לקראת הציבור. אנחנו מצפים מכל הציבור להיענות בצורה מלאה, הן לבידודים, הן לבדיקות בסוף התקופה, הן לחיסונים והן לעטיית מסיכות. ביחד, ננצח את המגיפה הזו".

יו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר, בירך הערב על החלטת קבינט הקורונה לקצר את משך הבידוד לשבוע: ״ממשלת ישראל מבינה שהקורונה נשארת איתנו וצריך לקיים את המשק לצדה. הממשלה כנראה מבונה אי אפשר להמשיך להילחם בקורונה ולהתייחס למשק כאל אקורדיון שנפתח ונסגר, אלא יש לקיים את המשק לצד המאבק בקורונה. רק אם נצלים לשמור על משק מתפקד וכלכלה יציבה, נצליח גם להילחם בהצלחה במגיפה ולממן את המאבק בה״.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!