
מספר מקבלי המשכורות עבור חודש יוני עמד על 3.49 מיליון ישראלים, כך דיווחה הבוקר (שלישי), חברת הסליקה מס"ב שמבצעת את מרבית העברות השכר בישראל. מדובר בעליה בשיעור של 0.68% בלבד, כ-25 אלף איש, לעומת חודש מאי בו קיבלו שכר 3.47 מיליון ישראלים.
מספר מקבלי השכר נותר נמוך בכ-160 אלף איש לעומת חודש מרץ 2020, לפני משבר הקורונה. אז הועברו תשלומי שכר לכ-3.65 מיליון ישראלים, נתון גבוה ב-4.4% מכמות מקבלי השכר ביוני 2021.
שכר הנטו הממוצע ששולם עבור יוני עמד על 7,965 שקלים, כ-13% יותר לעומת שכר הנטו הממוצע ששולם עבור מאי. עם זאת, יש לציין כי מעסיקים רבים מוסיפים לשכר חודש יוני את התשלום השנתי עבור דמי ההבראה.
אודליה משה אוסטרובסקי, מנכ״לית מס״ב: ״היקף תשלומי השכר במשק הגיע בחודש יוני לשיא של כמעט 28 מיליארד שקלים, מדובר בנתון גבוה על רקע תשלום דמי ההבראה במגזר הציבורי ובחלק מהמגזר הפרטי. הנתון הזה מעיד על המשך מגמת ההתאוששות של שוק התעסוקה ממשבר הקורונה, למרות שהמשק עדיין רחוק ממספר המשרות בשיא ההעסקה טרום המשבר״.
מס"ב (מרכז סליקה בנקאי) היא התשתית הלאומית להעברת כספים, וציר מרכזי בפעילות הפיננסית בישראל. החברה מעבירה כ-90% מסך המשכורות במשק והסכומים המצוינים בהודעתה הם סכומי הנטו המועברים לחשבונות הבנק של מקבלי המשכורות. בדיקת מס"ב מתייחסת למשכורות במשק שהועברו בין ה-20 לחודש הקודם עד ל-10 בחודש העוקב.
