"יש לפעול במהירות להזרמת כספים להצלת ענף התיירות, חברות התעופה וסוכני ומשרדי הנסיעות המעסיקות אלפי עובדים", כותב היום (ג׳) יו״ר ההסתדרות ארנון בר-דוד לשר האוצר אביגדור ליברמן, "המשק מתחיל להראות סימני התאוששות, אבל אסור להפקיר את אלו שנותרו מאחור״.
במכתב שנשלח גם לשרת התחבורה מירב מיכאלי ולמנכ"לי חברות התעופה אל על, ארקיע וישראייר, כתב בר-דוד: "ההסתדרות היתה זו שהתגייסה להוביל את הצלת הענף ואת שיקומו מנזקי המשבר, דרך הסכמי הבראה והתייעלות חסרי תקדים, תוך הירתמות כלכלית משמעותית.
״ההסתדרות העבירה לאל על 10 מיליון שקלים לפיצויי פיטורים מוגדלים עבור עובדים שנדרשו לסיים את העסקתם, ועוד 5 מיליון שקל כדי לסייע לחברת ארקיע לשרוד את המשבר.
״התרומה הכספית של ההסתדרות לשיקום הענף נמשכת גם היום. ההסתדרות נכנסה מתחת לאלונקה והסדירה באופן זמני סיוע כלכלי למאות עובדים בחברות אל על וארקיע, שעדיין שוהים בחל"ת, בסך 666 שקל לעובד מדי חודש.
״הנחיתי גם את ראשי האיגודים המקצועיים ואת כל הוועדים בארץ להתגייס להצלת ענפי התיירות והתעופה, תוך קיום כל הנופשים והסמינרים המקצועיים של העובדים רק בישראל, ומתן עדיפות לחברות תעופה ישראליות.
״ההסתדרות תמשיך לפעול בכל החזיתות כדי לעזור לענף התעופה ולמנוע את קריסתו, אבל אנחנו לא יכולים להחליף את מקומה של המדינה".
ארנון בר-דוד חתם את המכתב לשר האוצר ליברמן: "כעת כשעיניך נשואות לייצוב המשק, חשוב שענף התעופה שמהווה נכס אסטרטגי לאומי יקבל תמיכה ישירה מהמדינה.
״לנוכח גודל השעה, אני פונה אליך באופן אישי בבקשה לפעול במהירות להזרמת כספים להצלת ענף התעופה בישראל. הזרמת כספים מידית לשיקום חברות התעופה נדרשת ונחוצה כדי להציל אלפי מקומות עבודה".