
משרד האוצר הודיע היום (חמישי) על פתרון המשבר עם בתי החולים הציבוריים על ידי העברת מקדמה של 100 מיליון ש"ח, אך מנהלי בתי החולים מיהרו להבהיר: הפתרון לא סוכם איתם, והעבודה במתכונת חירום תימשך ללא הגבלת זמן עד שיגיעו אתנו להסכמות מלאות.
שר הבריאות ניצן הורוביץ הודיע כי יעברו סכומים נוספים בשבועות הקרובים וכי הוא ביקש מבתי החולים לחזור לפעילות מלאה. פרופ' עופר מרין, מנכ"ל בית חולים שערי צדק, הגיב, ״המקדמה שמשרד האוצר מציע – לא תאפשר לנו לעבור את החגים. מלאו את ההסכם במלואו, בלי זה לא נוכל לחזור לעבודה מלאה״.
לבתי החולים הובטח סכום של 960 מיליון שקלים לשנת 2021 כיסוי גירעונות והוצאות הקורונה, ממנו הועברו עד כה רק 300 מיליון. שבעת בתי החולים הציבוריים החלו לפעול אתמול במתכונת חירום, הפסיקו לקבל מאושפזים חדשים מלבד מקרי חירום, וביטלו מאות ניתוחים ותורים לא דחופים. החל מראשון השבוע בתי החולים הפסיקו גם לקבל חולי קורונה חדשים.
במשרד האוצר מתקשים להעביר את הסכום המלא והודיעו היום כי החשב הכללי, יהלי רוטנברג, העביר לבתי החולים הציבוריים מקדמה בסכום של למעלה מ-100 מיליון שקל באופן מידי על חשבון כספי הסיוע, וזאת חרף העובדה שמבחני התמיכות לא הושלמו.
המקדמה מועברת בהמשך לפגישה שנערכה אתמול בין מנכ״ל משרד האוצר, רם בלינקוב, לשר הבריאות ניצן הורביץ ומנכ״ל משרדו, פרופ׳ נחמן אש, וכחלק מתקצוב מלוא הסכומים, כמובטח, למערכת הבריאות בעבור הנושא. יתר הכספים יועברו עם השלמת מבחני התמיכות וכחלק מהתקדמות לוחות הזמנים.
מנהלי בתי החולים הציבוריים הגיבו בכעס להעברה החלקית: ״שיטת הסלמי של משרד האוצר מטרתה להרעיב את בתי החולים. שיתוף הפעולה של הנהלת משרד הבריאות עם שיטת הטפטוף וההרעבה – מביש ומבזה את מערכת הבריאות בשיא משבר הקורונה. זהו מחדל חריף של משרד הבריאות שהתעכב בקביעת התבחינים ופוגע בתפקוד בתי החולים.
״ראשי משרד האוצר והבריאות רוצים לחנוק אותנו ולא לאפשר לנו להתפתח ולתכנן את השנה הבאה. בלי תקציב מוגדר וברור אי אפשר לרכוש ציוד, לגייס רופאים ואחיות, או לנהל בית חולים. העבודה במתכונת חירום תימשך ללא הגבלת זמן עד למילוי מלוא ההסכם״.


