חטיבת הטכנולוגים הרפואיים בהסתדרות ההנדסאים הודיעה הערב (שישי) כי השביתה הכללית שאמורה הייתה להתחיל ביום ראשון הקרוב נדחתה ליום שני. על פי ההודעה, השביתה נדחתה בעקבות התקמות במשא ומתן שמנהלים העובדים עם משרדי האוצר והבריאות על תנאי העסקתם.
אם תצא לפועל, תכלול השביתה מערכים שלמים עליהם מופקדים הטכנולוגים הרפואיים: מערך הנשמה, אקמו לב, הרדמה, צינתורים, לב ריאה, אקו לב, אלקטרופיזיולוגיה, איזוטופים, עיניים, כלי דם, צפיפות עצם ואולטרה סאונד.
עיומי העובדים החלו ביום רביעי השבוע, אז עזבו 110 טכנולוגים רפואיים במערך ההנשמה והאקמו בבתי החולים את עבודתם במחאה על תנאי העסקתם. הטכנולוגים, שרובם עובדים סביב השעון במחלקות הקורונה והטיפול הנמרץ, נעדרו מבתי החולים עד לבוקר יום חמישי.
לטענת העובדים, משרדי האוצר והבריאות "לא מגלים קשב ראוי למצוקות ודרישותיהם הצודקות של השובתים".
יו"ר חטיבת הטכנולוגים הרפואיים, שלומי מרום, אמר הבוקר כי "משרד הבריאות מתעלם במשך שנים רבות מאפליה הבוטה בין פריפריה למרכז לא ייתכן שבערים בדרום ובצפון לא יקבלו שירות מיטבי בגלל בעיית תקנים וזמינות של טכנולוגים רפואיים בעוד במרכז יקבל מטופל שירות טוב יותר".
לדבריו, "הדרישות מהעובדים רק הולכות ומתעצמות בעקבות הגידול הטבעי באוכלוסייה כמו גם התחלואה בקורונה, אולם תנאי שכרם לא עודכנו זה 30 שנה". עוד הוסיף שבמשרד הבריאות "מתעלמים מהעובדים המסורים ולא מסדירים את תנאי העסקתם, הם נמצאים בתחתית הסולם עם השלמה לשכר מינימום למרות עבודתם הקשה".



