אלפי רופאים, אחיות וצוותי רפואה הפגינו היום (ראשון) מול משרד הבריאות בירושלים במחאה על הקריסה הכלכלית של שבעת בתי החולים הציבוריים. המפגינים חסמו את הכביש בסמוך למשרד הבריאות, ונשאו שלטים עליהם נכתב "איפה הבושה" ו"בית החולים בסכנת חיים".
בתי החולים, בהם הדסה, שערי צדק ולניאדו, נקלעו לגרעונות כבדים בעקבות הקורונה, וממתינים למאות מיליוני שקלים שמשרד האוצר התחייב להעביר להם כבר בינואר. החל מרביעי האחרון הם החלו לפעול במתכונת חירום בלבד, חולים חדשים לא מתקבלים ואלפי תורים וניתוחים לא-דחופים בוטלו. מנהלי בתי החולים מוחים על "התעלמות משרד הבריאות מהמשבר".
ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) שהגיע להפגנה, אמר: "אני מלווה את המאבק הצודק הזה תקופה ארוכה. אני רופא ואני קורבן של השביתה, כי ביטלו לי ניתוח קטרקט בעין בהדסה".
משרד האוצר התחייב להעביר בינואר 960 מיליון שקלים לשבעת בתי החולים – הדסה, שערי צדק, לניאדו, מעייני הישועה ושלושת בתי החולים בנצרת, בעקבות מאבק שניהלו. 630 מיליון יועדו לינואר עד יוני, והיתר לשאר חודשי השנה. לטענת האוצר הכספים "תוקצבו" אך המנגנון בו יועברו הוא תקנות תמיכה, שמאט את העברתם. בפועל אומרים בבתי החולים שרק מחצית מהכסף התקבל.
מחאת בתי החולים התגברה בחמישי האחרון, לאחר הודעת משרד האוצר על העברת מקדמה בסך 100 מיליון שקלים במזומן. בבתי החולים דרשו ליישם את כלל ההסכמים. בשישי בבוקר הודיעו מנהלי בתי החולים אמרו שאותם 100 מיליון שקלים עליהם הודיע האוצר טרם נראו בחשבונות הבנק של בתי החולים.
״שיתוף הפעולה של משרד הבריאות ושר הבריאות עם שיטת הטפטוף וההרעבה – מביש ומבזה את מערכת הבריאות בשיא משבר הקורונה. זהו מחדל חריף של משרד הבריאות שפוגע בתפקוד בתי החולים. בלי תקציב מוגדר וברור אי אפשר לרכוש ציוד, לגייס רופאים ואחיות, או לנהל בית חולים״.
לפי הודעת מנהלי בתי החולים, "העבודה במתכונת חירום ב-7 בתי החולים הציבוריים תימשך ללא הגבלה עד ליישום מלא של ההסכם שנחתם מול מנהלי בתי החולים."