דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ז בכסלו תשפ"ב 01.12.21
21°תל אביב
  • 13°ירושלים
  • 21°תל אביב
  • 18°חיפה
  • 19°אשדוד
  • 18°באר שבע
  • 27°אילת
  • 21°טבריה
  • 13°צפת
  • 20°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בריאות

העצמאים על האכיפה של סריקת התו הירוק בכניסה לעסקים: "דרישה לא מידתית"

אכיפת ההוראה החל היום (א'), במטרה לאפשר הסתגלות ועקב קשיים בהוצאת התו הירוק החדש | תומר מור, 'מסעדנים חזקים ביחד': "פועלים לביטול הדרישה"

בדיקת תו ירוק (צילום: מרים אלסטר / פלאש90)
דפנה איזברוך

חובת סריקת ברקודים של התו הירוק בכניסה לעסקים ומקומות ציבוריים החלה להיאכף היום (ראשון). אכיפת ההוראה שנכנסה לתוקף כבר לפני עשרה ימים נדחתה להיום, במטרה לאנשים להסתגל, וכן עקב קשיים בהוצאת התו הירוק החדש שנכנס לתוקף לפני שבועיים. בארגוני העצמאים והמסעדנים ביקרו את ההחלטה ואמרו ל'דבר' שייאבקו בה.

התקנות החדשות קובעות שעל הנכנס למקום עליו חל התו הירוק להציג אותו באמצעות אפליקציה או דף מודפס, ועל בעל המקום לאמת אותו בעזרת קורא ברקודים או בעזרת אפליקציית רמזור של משרד הבריאות המאפשרת לאמת את התו הירוק. בעל עסק שלא יעשה זאת מסתכן בקנס.

נשיא להב – לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, עו"ד רועי כהן: "בעלי העסקים עדיין מתאוששים ממשבר הקורונה, ובמקום לדאוג לנהל את העסק שלהם מדינת ישראל הופכת אותם לפקחים ולשוטרים בחסות החוק, ומאלצת אותם לבדוק תו ירוק. אנחנו רוצים ושמחים לקחת חלק במאבק למיגור הנגיף, זה אינטרס לאומי. ועדיין, הדרישה לבדוק תו ירוק כרוכה בהקצאת משאבים וכח אדם ואף חשיפה יום יומית לסיכון לספוג עיצומים כספיים וקנסות באם נותיר כניסה ללא תו ירוק שההרתעה לא נמצאת בשליטתנו ויש אדישות וחוסר שיתוף פעולה מצד האזרחים, עבור בעלי העסקים זו דרישה לא מידתית המטילה רגולציה נוספת על המגזר העסקי, יש לשקול חלופות של אכיפה נוספות וכן לאור הירידה בתחלואה לבטל חלק ממגבלות התו הירוק".

תומר מור, מנכל "מסעדנים חזקים ביחד": הדרישה של הממשלה מהמסעדנים ובעלי העסקים הקטנים להעמיד עובד לסרוק את התו הירוק של הלקוחות בכניסה למסעדה הינה דרישה מיותרת ומכבידה. כיום המסעדנים ובעלי העסקים מתמודדים עם מחסור חמור של עובדים וכל דרישה שמעמיסה עוד פעולות ודרישות שהופכת את המסעדנים לפקחים בפועל אל מול לקוחותיהם, יש בזה טעם לפגם. נכון לדעתנו היה לבטל את הדרישה ומשנכנסה לביצוע אנו פועלים לבטלה במהירות. בשלהי סוף גל התחלואה הרביעי של הקורונה יש להקל על המסעדנים והעסקים הקטנים ולא להכביד עליהם שלא לצורך."

תגובות

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״
נרשמת!