דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ז בניסן תשפ"ד 05.05.24
18.3°תל אביב
  • 11.6°ירושלים
  • 18.3°תל אביב
  • 14.7°חיפה
  • 19.1°אשדוד
  • 15.5°באר שבע
  • 20.2°אילת
  • 17.8°טבריה
  • 11.1°צפת
  • 17.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פלילים ומשפט

ועדת השחרורים החליטה: רוצחת הנער אסף שטיירמן תשוחרר אחרי 20 שנות מאסר

סיגלית כהן (חיימוביץ׳), שהורשעה בשנת 2002 ברצח בן ה-18 כשש שנים קודם לכן, תשוחרר בתום תקופת מאסר ממושכת | ״אני לא מצפה שמישהו אי פעם יסלח לי על המעשה״, אמרה בפניי הוועדה

כלא איילון (צילום: משה שי \ פלאש90)
כלא איילון (צילום: משה שי \ פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

ועדת השחרורים בבית הסוהר איילון החליטה היום (חמישי) לשחרר את סיגלית כהן, שהורשעה ב-2002 ברצח הנער בן ה-18 אסף שטיירמן בשנת 1996. כהן נידונה ל-24 שנות מאסר, מתוכן ריצתה עד כה כ-20 שנים.

באוקטובר 2001 קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי האסירה, שהייתה בת 17 בעת האירוע ושם משפחתה היה אז חיימוביץ', רצחה יחד עם רעי חורב שהיה בן גילה, את הנער בן ה-18. כאמור, בית המשפט הטיל עליה עונש של 24 שנות מאסר, לאחר מחלוקות סביב עונשה. בנוסף, שני ערעורים הוגשו נגד גזר דינה, האחד נגע לקלות העונש והשני על חומרת המעשה.

בשנת 2018 התקיים דיון ראשון בבקשתה של סיגלית לשחרור מוקדם, אך נדחתה, מאחר שנקבע שהתמונה המתקבלת מאופן התנהגותה במהלך הרצח היא שמדובר "מעשה זוועה חייתי, בלתי אנושי, בלתי מתקבל על הדעת".

סיגלית הגישה ערעור על ההחלטה, ובה נומק כי יצאה לכ-150 חופשות סדירות ובמשך 18 שנות מאסרה – לא ביצעה עבירת משמעת אחת. בהתאם לכך, בית המשפט המחוזי קבע כי אכן יש מקום לבטל את החלטת הוועדה שלא לשחררה.

בית המשפט המחוזי בחן את הטיעון שהעלתה סיגלית ובהן החרטה שהביעה, כשאמרה: "אני לא מצפה שאי פעם מישהו יסלח לי על הדבר הזה, אני מתייפחת על מה שעוללתי למשפחת שטיירמן, זה פוגש אותי ברגעים שקשה לי, אני יכולה להבין כמה זה נורא מה שעשיתי, לא הבנתי את זה בגיל 17".

בהחלטתו של בית המשפט נכתב כי "אנו מתרשמים שלאסירה גבולות פנימיים מופנמים אשר מאפשרים לה לנהל אורח חיים תקין ומיטבי. בנוסף, התרשמנו שהאסירה מכירה מהו קשר טיפולי, ולכן אנו סבורים שאיננה זקוקה למעטפת אינטנסיבית, והיא יכולה לתפקד בצורה מסוימת של עצמאות".

השלושה רצחו את שטיירמן ושמרו על קשר שתיקה במשך 4 שנים

לפי פסק הדין, ביום הרצח שהו חורב, חיימוביץ' וגלוזמן בני ה־17.5 בבית הוריה של חיימוביץ' בכפר סבא, שם עישנו סיגריה שהכילה מריחואנה. בשלב מסוים עבר שטיירמן מתחת לביתה של חיימוביץ', ועל פי הנטען, הוא קרא לעברם דבר מה.

אף שהיכרותם עם שטיירמן הייתה שטחית בלבד, השלושה החליטו לרצוח אותו. הם יצאו לחורשה סמוכה ושכנעו את שטיירמן ללכת עמם. שם חורב ניסה לרצוח את שטיירמן בדקירות סכין, וכשנכשל ניסה לרוצץ את גולגולתו באבן, ואף לחנוק אותו באמצעות חוט ברזל שמצא בקרבת מקום.

הרצח נותר לא מפוענח במשך ארבע שנים, שבהן שמרו השלושה על קשר שתיקה. במהלך התקופה הזו נישא חורב לסנדרין בן דוד. שלוש שנים לאחר הרצח התוודה על המעשה שעשה בפני אשתו. במהלך נישואיהם בן דוד נפלה קורבן למעשי אלימות קשים שביצע בה חורב ובשנת 2000 התלוננה במשטרה כי בעלה תקף אותה וסיפרה כי התוודה בפניה על רצח שטיירמן.

ב־2001 הרשיע בית המשפט המחוזי בתל אביב את חורב ברצח וגזר עליו מאסר עולם. חיימוביץ' הורשעה ברצח ב־2002 ונגזרו עליה 24 שנות מאסר. זאת חרף העובדה שהיו קטינים בעת המעשה. גלוזמן, כאמור, קיבלה מעמד של עדת מדינה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!