דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
20.1°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 20.1°תל אביב
  • 20.8°חיפה
  • 21.9°אשדוד
  • 18.6°באר שבע
  • 25.8°אילת
  • 21.4°טבריה
  • 21.3°צפת
  • 19.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בריאות

מנכ"ל משרד הבריאות אישר את חיסוני הקורונה לילדים בגיל 5 עד 11

פרופ' נחמן אש אישר את המלצת צוות הטיפול במגפות, ומבצע החיסונים יחל בימים הקרובים | החיסון יינתן בשתי מנות, בכמות פחותה פי 3 מהחיסון שניתן לנערים ולמבוגרים

פרופ' נחמן אש (צילום ארכיון: פלאש 90)
פרופ' נחמן אש (צילום ארכיון: פלאש 90)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת
צרו קשר עם המערכת:

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אישר היום (ראשון) מן חיסוני קורונה לילדים בני 5 עד 11 בישראל. בכך קיבל אש את המלצת צוות הטיפול במגפות וועדת חיסוני הקורונה שהמליצו על המהלך. מועד תחילת החיסונים לקבוצת גיל זו ייקבע בימים הקרובים.

בנימוקיו הסביר מנכ"ל משרד הבריאות, כי "רוב גורף מחברי הוועדה סברו, כי החיסון הינו בעל פרופיל בטיחות טוב. נתוני היעילות שהציגה חברת פייזר מצביעים על יעילות של 91% במניעת מחלה בילדים בגילאים 5 – 11 שנים במחקר קליני מבוקר. מרבית המומחים סברו, שמידת התועלת במתן החיסון בגילאים אלה עולה על הסיכון הכרוך בו, ועל כן קיבל את המלצתם לאשר שימוש בחיסון בגילים אלה."

חיסוני הקורונה לילדים משווקים בבקבוקים נפרדים מחיסוני הקורונה לנערים ולמבוגרים, כשההבדל הוא הכמות: החיסון לילדים בני 5 עד 11 יינתן במינון של 10 מיקרוגרם, שליש מגודל המנה שניתנה מגיל 12 ומעלה. כדי לא ליצור בלבול בצוותים הרפואיים, פייזר ייצרה בקבוקונים מיוחדים של חיסון קורונה לילדים במינון המותאם להם, בצבע כתום, כך שניתן יהיה להבדיל בקלות בינם לבין בקבוקוני החיסון למבוגרים.

ראש הממשלה, נפתלי בנט, התייחס הבוקר (ראשון) לאישור חיסוני הילדים בישיבת הממשלה: "היום יאושר החיסון לילדים בישראל. זו כמובן הבחירה של כל הורה, אבל אני קורא להורים לשמור על הילדים ולחסן אותם. את בני הקטן, דוד, אני כמובן אקח להתחסן ברגע שזה יתאפשר. יכול להיות שאמא תיקח אותו, אבל נעשה זאת".

רוב מוחץ של המומחים: החיסון יעיל ובטוח

בדיון שנערך ברביעי האחרון, 75 חברי צוות הטיפול במגפות וועדת החיסונים, 73 תמכו בקביעה שהחיסון בטוח לשימוש בקרב ילדים בגיל 5 עד 11, ושניים התנגדו. לשאלה האם משרד הבריאות צריך להמליץ להורים לחסן את ילדיהם או רק לאפשר זאת מבלי להמליץ על כך, 67 מהמומחים תמכו בהמלצה להורים, ו-7 תמכו בפתיחת האפשרות לחסן בלבד.

סוגיה נוספת עליה נערכה הצבעה בקרב חברי צוות המומחים היא חיסון ילדים בגיל 5 עד 11 שהחלימו מקורונה. רוב המומחים תמכו בחיסון ילדים מחלימים, אך נחלקו בשאלה האם יש לאפשר זאת בהתאם למועד ההחלמה: 34 תמכו בחיסון בהתאם למועד ההחלמה, ו-23 תמכו בחיסון ללא תלות במועד ההחלמה.

בנוסף נשאלו חברי הצוות האם יש לדחות את חיסון הילדים עד שיופיעו סימני גל חדש. 64 אמרו שאין לדחות את החיסונים, ו-8 בלבד תמכו בדחייה. בדיון המקדים שהתקיים בשבוע שעבר הציג משרד הבריאות נתונים לפיהם התחסנות בתחילת גל תחלואה אינה מצליחה להדביק את קצב התחלואה עצמה.

הדיון נערך שבועיים לאחר אישור חיסוני הילדים על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), בעקבות דיוני צוות המומחים המייעץ לו שהמליץ על יעילות ובטיחות החיסון, והחלטת המרכז לבקרת מחלות ולמניעתן להתחיל מיידית במבצע חיסונים לגיל 5 עד 11.

החיסונים לגיל 5 עד 11 יינתנו במנה מוקטנת פי 3 מזו שניתנה מגיל 12 ומעלה – 0.1 מ"ל בלבד במקום 0.3 מ"ל. בניסוי שערכה פייזר. החברה טוענת שמינון זה מונע תחלואה תסמינית בקורונה ב-91% יעילות. לפי ניתוח הנתונים שערך ה-FDA על ניסוי פייזר, שבחן 1,518 ילדים שקיבלו חיסון במינונים של 10, 20 או 30 מיקרוגרם, בהשוואה לקבוצת דמה של 750 ילדים, יתרונות ההתחסנות ובפרט המיגון מנזק לבבי כתוצאה מתחלואה, גברו על הסיכון שהחיסון עצמו יגרום לדלקת בשריר הלב.

הדיון המקדים של צוות הטיפול במגפות בנושא הועבר בשידור חי וכלל שאלות מהציבור, אך משרד הבריאות החליט שהדיון המכריע יהיה סגור לציבור, ופרוטוקול הדיון יפורסם מספר ימים לאחריו, כפי שנעשה בכל אחד מהדיונים הקודמים בהם דן הצוות במתן חיסונים לקבוצות גיל או אוכלוסיות מסוימות.

במשרד הבריאות הסבירו בטרם הדיון שההחלטה התקבלה לאחר ש"נדונו מכלול השיקולים בעד ונגד ההחלטה, ובכלל זה האפשרות לניהול שיח חופשי ופתוח בסוגיה כה רגישה ומכרעת על רקע שיח אלים רווח, שעשוי להשפיע על מהלכו של הדיון. לאחר קבלת ההחלטה יפרסם הצט"מ את סיכום הדיון, כמקובל".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!