צוות בין-משרדי ירכז מידע על מקרים של עובדים שמסרבים להציג תו ירוק, כך מציע משרד האוצר. הממשלה צפויה לדון בהצעה ביום ראשון הקרוב. לפי ההצעה, הצוות ימליץ באילו מקרים יש להוציא עובדים אלה לחל"ת.
הצוות הבין-משרדי יכלול לפי ההצעה את נציגי משרד האוצר, משרד ראש הממשלה, משרד החינוך ומשרד הבריאות. הצוות יידרש לאסוף את המידע על מספר העובדים שאינם מציגים תו ירוק אף שנדרשו לכך, סוגי התפקידים שבהם הם מועסקים וכיוצא בכך, על בסיס מידע שיועבר אליו על ידי המשרדים והיחידות הרלוונטיות בשירות המדינה.
הצוות ייבחן על בסיס המידע שיקבל את האפשרות להוציא עובדים אלו לחל"ת ולגבש המלצות בנושא שיוגשו לנציב שירות המדינה ולממונה על השכר באוצר בתוך 30 יום. בהצעת ההחלטה נכתב: "ככלל, לא יועבר לצוות הבין-משרדי מידע שמאפשר זיהוי של העובדים, אלא אם הדבר דרוש בנסיבות העניין בכפוף לכל דין".
בסוף אוגוסט ביקשה הממשלה לקדם הצעות חקיקה שלפיהן עובדים בשירות הציבורי שלא יציגו תו ירוק אף שהוטלה עליהם החובה לכך, ייחשבו למתפטרים בלי זכאות לפיצויי פיטורים, ואף לא יהיו זכאים לדמי אבטלה במשך שלושה חודשים. הצעות חוק אלו עוררו מחלוקת גם בקרב הקואליציה עצמה, ולא עברו בסופו של דבר. הצעת ההחלטה הנוכחית מבקשת להחליף מדיניות זו.
מההסתדרות נמסר: "החיסון הוכח כדרך היעילה ביותר להגן על האוכלוסייה מפני התפשטות הנגיף ולהבריא את הכלכלה והמשק. אי לכך, ולכל אורך המשבר, ההסתדרות בראשות ארנון בר-דוד הייתה ותמשיך להיות שותפה מובילה למאמצי ההסברה בישראל, תוך הנגשת מידע אמין ועדכני לציבור העובדים.
"למרות זאת, חשוב להדגיש שלא ניתן לגשר על הפערים באמצעות כפייה שמפלה לרעה חלק מאזרחי המדינה, ונשענת על ניסיונות למחוק זכויות בסיסיות של עובדים, כמו זכאות לפיצויי פיטורין.
"אנחנו נמשיך לפעול למען הסדרת פתרונות הולמים שמשקפים איזון בין השמירה על בריאות הציבור לבין הצורך למנוע אימוץ של נורמות פוגעניות במקומות העבודה. בתוך כך, נמשיך להגן על כלל העובדים במשק, כולל אלו שטרם התחסנו, מפני שרירות ליבם של מעסיקים".