
פרקליט המדינה, עמית איסמן, אימץ היום (חמישי) את המלצת המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), והחליט לסגור מחוסר אשמה את תיק החקירה נגד שני לוחמי מג"ב שירו במחבל שביצע פיגוע דקירה בשער שכם בשבת האחרונה, בה נפצע צעיר חרדי.
איסמן מסר כי "חקירת התנהלות לוחמי מג"ב באירוע נוהלה על ידי מח"ש ביסודיות, במקצועיות וביעילות. הסבריהם של לוחמי מג"ב לפיהם הם פעלו מתוך הגנה עצמית עלו בקנה אחד עם יתר ממצאי החקירה, לרבות סרטון שתיעד את האירוע במלואו. הייתה הצדקה חוקית לשימוש בנשק".
לאחר חקירה ובירור הדברים נמצא, שהסבריהם של לוחמי מג"ב לפיהם פעלו מתוך הגנה עצמית עלו בקנה אחד עם יתר ממצאי החקירה, לרבות סרטון אשר תיעד את האירוע במלואו.
״בסיכום בחינת מכלול הנסיבות נמצא כי מדובר היה באירוע שנמשך שניות בודדות בלבד, בנסיבות בהן קמה סכנה ממשית ומוחשית לחיי הלוחמים והאזרחים במקום, ולנוכח זאת, לרבות נחישותו של המחבל להביא לפגיעה בנפש, נמצא כי הייתה הצדקה חוקית לשימוש בנשק״, נמסר בהודעת הפרקליטות.