דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ג בניסן תשפ"ד 01.05.24
22.5°תל אביב
  • 16.9°ירושלים
  • 22.5°תל אביב
  • 19.3°חיפה
  • 20.9°אשדוד
  • 19.3°באר שבע
  • 24.3°אילת
  • 22.5°טבריה
  • 15.9°צפת
  • 21.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בריאות

״הממשלות חייבות לפעול מיד״: כחצי מיליארד איש נדחקו לעוני בשל תשלום על טיפול רפואי

ארגון הבריאות העולמי בדק את השפעת הקורונה על שירותי הבריאות הציבוריים, ועל מצבם הכלכלי של האזרחים בעקבות המשבר | שני עשורים של התקדמות לכיסוי בריאות כלל עולמי עשויים להימחק | גם התמותה ממלריה ושחפת עלתה במהלך המגפה

בית חולים שדה לחולי קורונה שהוקם באיצטדיון מחוץ לסאו פאולו, ברזיל  (AP Photo/Andre Penner, File)
בית חולים שדה לחולי קורונה שהוקם באיצטדיון מחוץ לסאו פאולו, ברזיל (AP Photo/Andre Penner, File)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

מחקר חדש שנערך על ידי ארגון הבריאות העולמי והבנק העולמי, חושף שיותר מחצי מיליארד בני אדם ברחבי העולם נדחקו לעוני קיצוני, בגלל שהיו צריכים לשלם מכיסם על שירותי הבריאות. בנוסף מתריע המחקר, שמגפת הקורונה עשויה לבלום שני עשורים של התקדמות לקראת כיסוי בריאות כלל עולמי.

בשנת 2020, המגיפה שיבשה את שירותי הבריאות הסדירים, והביאה מדינות אל מעבר לקצה גבול היכולת שלהן במאבק בתחלואה הקשה. כתוצאה מכך, למשל, ירד כיסוי החיסונים לראשונה מזה עשר שנים, ועלו מקרי המוות משחפת וממלריה.

המגיפה גם עוררה את המשבר הכלכלי החמור ביותר מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת, והקשה יותר ויותר על אנשים לשלם עבור טיפולים רפואיים. עוד לפני הקורונה, חצי מיליארד אנשים נדחקו לעוני קיצוני בגלל תשלומים ששילמו עבור שירותי בריאות. הדו״ח מעריך שמספר זה גבוה בהרבה כעת, ערב שנת 2022.

"אין זמן לחכות", אמר ד"ר טדרוס אדהנום ג'ברייסוס, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי. "כל הממשלות חייבות לחדש ולהאיץ מיד את המאמצים, כדי להבטיח שכל אחד מאזרחיהן יוכל לקבל לשירותי בריאות ללא חשש מההשלכות הכספיות. משמעות הדבר היא העלאת ההוצאה הציבורית על תמיכה בריאותית וחברתית, והגברת המיקוד שלהם במערכות בריאות ראשוניות, שיכולות לספק טיפול חיוני קרוב לבית".

"עוד לפני שמגיפת הקורונה החלה, כמעט מיליארד בני אדם הוציאו יותר מ-10% מתקציב משק הבית שלהם על בריאות", אמר חואן פבלו אוריבה, המנהל העולמי לבריאות, תזונה ואוכלוסיה בבנק העולמי. "זה לא מקובל, במיוחד מכיוון שהאנשים העניים ביותר נפגעים באופן הכי קשה. בתוך מרחב כלכלי מוגבל, ממשלות יצטרכו לעשות בחירות קשות כדי לשמר ולהגדיל את תקציבי הבריאות שלהן", הוסיף.

בשני העשורים שחלפו מאז תחילת המילניום, ממשלות רבות התקדמו בנושא הכיסוי הבריאותי שהן מציעות לאזרחיהן. בשנת 2019, לפני המגיפה, 68% מאוכלוסיית העולם כוסו בשירותי בריאות חיוניים, כגון טיפול טרום ואחרי לידה ושירותי בריאות פוריות, שירותי חיסונים, טיפול במחלות כמו HIV, שחפת ומלריה וכן שירותים לאבחון וטיפול במחלות לא מדבקות כמו סרטן, מחלות לב וסוכרת.

הקבוצות העניות ביותר ואלו המתגוררים באזורים כפריים התקשו לקבל טיפול. עד 90% מכלל משקי הבית שנבדקו בדו״ח ומשלמים על בריאות מכיסם נמצאים מתחת לקו העוני, מה שמדגיש את הצורך לפטור אנשים עניים מהוצאות בריאות, תוך גיבוי של הצעדים הללו במדיניות מימון ממשלתית.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!