דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ז בניסן תשפ"ד 25.04.24
38.1°תל אביב
  • 35.0°ירושלים
  • 38.1°תל אביב
  • 37.1°חיפה
  • 33.8°אשדוד
  • 39.6°באר שבע
  • 39.4°אילת
  • 40.5°טבריה
  • 32.4°צפת
  • 40.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

16% מעל שכר המינימום: הסכם קיבוצי חדש בענף ההסעדה

ההסכם עליו חתמו ההסתדרות ולשכת המסחר קובע שכר מינימום משופר, קרן השתלמות ועוד | יו"ר ההסתדרות: ״הסכם מחזק את העובדים ודואג לשכרם ותנאי העסקתם״

חתימת הסכם קיבוצי כללי בענף ההסעדה לעסקים ולמוסדות (צילום: דוברות ההסתדרות)
חתימת הסכם קיבוצי כללי בענף ההסעדה לעסקים ולמוסדות (צילום: דוברות ההסתדרות)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה ולשכת המסחר תל אביב והמרכז – חטיבת הקייטרינג לעסקים ולמוסדות – חתמו היום (שלישי) על הסכם קיבוצי כללי בענף ההסעדה לתקופה של ארבע שנים, החל ממתן צו הרחבה על ידי שרת הכלכלה.

ההסכם יחול על כל עובדי חברות ההסעדה שעובדים אצל מזמיני שירות, במטבחים מרכזיים במשרה מלאה וחלקית. בין היתר, יחול על מנהלי אתרים, מנהלי משמרת, שף ראשי, עוזרי טבח, מגישים, שוטפי כלים, עובדי אדמיניסטרציה באתרים ובמטבחים מרכזיים.

ההסכם יחול על מעסיקים שעיסוקם במתן שירות בתחום ההסעדה, באמצעות עובדיהם, אצל ו/או עבור לקוחותיהם (חברות, עסקים, מוסדות וגופים פרטיים או ציבוריים, שיש להם הסעדה פנימית באמצעות התקשרות קבועה).

בפני שרת הכלכלה אורנה ברביבאי שורה של הסכמים ענפיים התלויים בחתימתה על צווי הרחבה שיהפכו אותם למחייבים: הסכם ענפי בענף השמירה והאבטחה, בענף מוקדי השמירה והסיור, בענף הניקיון ובענף הטיפול הסיעודי.

שכר מינימום ענפי ומענק התמדה

ההסכם ייושם בחמש פעימות, שמועדן ייקבע בהתאם למועד פרסום צו ההרחבה. מהפעימה הראשונה יעמוד שכר המינימום בענף על 10% מעל לשכר המינימום במשק. מהפעימה השנייה יעמוד על 13% מעל שכר המינימום במשק, ומהפעימה השלישית ואילך ישתכרו עובדי הענף 16% מעל שכר המינימום במשק.

עוד נקבע שהחל מהפעימה הרביעית להסכם יהיו זכאים העובדים בענף לקרן השתלמות, כשהפקדות המעסיק יהיו בגובה של 2.5%, ומהפעימה החמישית 5%. חלק העובדים בקרן ההשתלמות יעמוד על 2.5%.

החל מהפעימה הראשונה להסכם יהיו זכאים העובדים בענף לשי לחג בראש השנה ובפסח. בפעימה השלישית יגיע גובה השי עד 230 שקלים לעובד עם ותק של שלושה חודשים לפחות ומעל 50% משרה. עובדים עם פחות משלושה חודשי ותק יקבלו מחצית משווי התו. שווי השי יתעדכן לפי עליית מדד המחירים לצרכן.

בהסכם נקבע גם שהעובדים יקבלו בכל שנה מענק התמדה עבור השנה החולפת, שיחושב לפי מכפלת שעות העבודה הרגילות של העובד בסכום לשעה, לפי הפעימות.

חברי ארגון המעסיקים יוכלו להמיר את מענק ההתמדה לתקציב מצוינות עבור עובדים מצטיינים, קורסים והכשרות מקצועיות, תמריצים ופעילויות רווחה. ההסתדרות תפעל לקידום פעילות רווחה והטבות לעובדים בהסכם, בהתאם למאפייני הענף.

עוד נקבע שהמעסיק יספק על חשבונו לעובדים ביגוד וציוד באתרים הנדרשים לכך.

"בזכות ההסכם, העבודה בתחום תהיה אטרקטיבית יותר"

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: "אני מברך על ההסכם שמחזק את העובדים בענף ההסעדה ומשפר את שכרם ותנאי העסקתם. אני קורא למעסיקים לפעול ביחד איתנו לצמצום האבטלה ולשיפור תנאי העובדים במשק. תודה לאליעזר בלו, לשכת המסחר וכל העוסקים במלאכה על מאמציהם להשגת ההסכם הענפי. ההסתדרות, הבית של העובדים בישראל, תמשיך ותפעל למען רווחתם וביטחונם התעסוקתי".

נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין: "ללשכת המסחר יש עניין רב בעשיית הסכמי עבודה קיבוציים בתיאום עם ההסתדרות, שיש בהם כדי לשפר את תנאי העבודה של העובדים, בהתחשב ביכולת האמת של המעסיקים בענף ובהשתתפות ישירה של נציגי הענף עליו חל ההסכם, כפי שנעשה בהסכם חשוב זה".

יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו: "אחרי משא ומתן ארוך ומורכב הגענו להישג חסר תקדים. ההסכם מניח את התשתית לשיפור תנאי העסקתם של העובדים בענף. בזכות הישגי ההסכם, העבודה בתחום ההסעדה תהיה אטרקטיבית ליותר עובדים, בענף שמשווע לידיים עובדות

"ברצוני להודות לכל השותפים להסכם היסטורי זה", הוסיף, "ליו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד על התמיכה והדחיפה להסדרת מערכת יחסי העבודה בענף; למנהלי החטיבות באיגוד, לראשי הוועדים בפוד האוס וסודקסו, לאדם בלומנברג, לעו"ד חנה שניצר, לעו"ד אורן שרם ולעו"ד הילה גבר. תודה מיוחדת למנכ"ל סודקסו אודי בן שימול ולמנכ"ל עידית לוגיסטיקת מזון רן כצמן, שהיו ממובילי המו"מ וההסכם. תודה גם למנכ"ל מאכלי הצפון ירון מלכה, לעו"ד סיגל סודאי מנהלת האגף ליחסי העבודה, לעו"ד עמיר עופר, מנהל ענף המזון ותחום ההסעדה המוסדית מאיגוד לשכות המסחר, ולעוה"ד אפרת דויטש ושמרית נוי".

אודי בן שימול, מנכ"ל Sodexo ישראל: "הגענו לקו הסיום של ארבע שנים מאתגרות בהן עמלנו למציאת הנוסחה הנכונה לשיפור משמעותי בתנאי העסקת עובדי ההסעדה בישראל. השנתיים האחרונות היו מאתגרות מאוד לתחום ההסעדה, כשהקורונה פגעה וממשיכה לפגוע בענף".

רן כצמן, מנכ"ל עידית לוגיסטיקת מזון מקבוצת מלונות דן: "זה צעד חשוב ומשמעותי ביותר עבור עובדי ענף ההסעדה, שלראשונה מגדיר את מעמדם ותנאי שכרם. אני מברך וגאה על כך".

מנהל ענף המזון ותחום ההסעדה המוסדית באיגוד לשכות המסחר, עו"ד עמיר עופר: "ההסכם הושג לאחר תהליך מורכב ודיונים ממושכים בין חברות ההסעדה להסתדרות. תודה לכל העוסקים במלאכה שהיו שותפים להבאת בשורה אמיתית לעשרות אלפי עובדים בענף הקייטרינג המוסדי".

בחתימת ההסכם היו מעורבים מטעם ההסתדרות גם סמנכ"ל כלכלה ומדיניות בהסתדרות אדם בלומנברג, מנהל חטיבה ארצית באיגוד אביב שניר, ראש הלשכה המשפטית באגף לאיגוד מקצועי עו"ד חנה שניצר, ועורכי הדין אורן שרם והילה גבר מהלשכה המשפטית; ומטעם לשכת המסחר תל אביב והמרכז: מנהלת האגף ליחסי העבודה עו"ד סיגל סודאי, עו"ד אפרת דויטש ועו"ד שמרית נוי ממשרד עו"ד אפרת דויטש ושות'.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!