תנ"צ שמעון נחמני, ראש חטיבת המבצעים במשטרה, טען היום (ראשון) במהלך עדותו מול ועדת החקירה לאסון מירון, כי קידומו בארגון סוכל – לאחר שנטען כי העביר חומרים לוועדה. הוא האשים את מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי כי דחף לפיטוריו, לאחר שטען כי הדליף חומרים לוועדת מירון.
"לאור השמועות שאני מחזיק חומרים שנוגעים לוועדה, בהיותי בחופשה עם בת זוגתי בפראג", אמר. בהמשך התייחס להחלטה לקיים את ההילולה, והסביר: "הייתי מוטרד מעצם קבלת ההחלטה לפתוח את ההר, ניסינו להביא את האירוע הזה למגבלות בשיח מול נחמן אש. פניתי לראש אג"מ ולמפכ"ל בסיום הדיון, ושבתאי השיב לי: 'אל תדאג, ועדת החקירה עלי'".
הוא טען בפני ועדת נאור כי הופצה בתקשורת שמועה לפיה הוא לא מעביר לוועדה חומרים הנמצאים ברשותו – ויכולים לסייע לה. "כשזה פורסם בתקשורת מצד בעלי עניין שמשתמשים בשמי זה פגע בי. הבת שלי בת ה-14 שאלה אותי אם יש משהו שקשור למירון שאני יודע ולא אמרתי", הסביר.