
תור לבדיקות קורונה בתל אביב (צילום ארכיון: אבשלום ששוני/פלאש90)
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 11.01.2022 | 12:32
10% מהעובדים נעדרים כעת מהמשק, ועל פי ההערכות יעמוד המספר הזה על 30% כבר בשבוע הבא. נציג המל"ל העריך אתמול (שני) שאלו המספרים בדיון להערכת מצב אצל ראש הממשלה בנט, והנתון פורסם לראשונה היום בגל״צ.
37,887 בני אדם אומתו ביממה האחרונה לקורונה, 11.38% מהבדיקות. מקדם ההדבקה עלה ל-2.05%. נכון לעכשיו כרבע מיליון ישראלים נמצאים בבידוד, והמספרים צפויים לעלות בימים הקרובים.
נשיא התאחדות התעשיינים פנה בשבוע שעבר לשר האוצר אביגדור ליברמן, ודרש שהמדינה תיערך לסייע למעסיקים במימון עלויות ימי המחלה של העובדים, על רקע התפשטות זן האומיקרון. עלות ימי המחלה שתושת על המעסיקים מוערכת על ידו בכ-5 מיליארד שקלים בחודש.יו״ר ההסתדרות התייחס גם הוא אתמול לעלייה בבידודים ואמר שצריך לנסות להימנע ממודל החל״ת. ארנון בר-דוד התייחס למתווה הבידודים שנחתם בגלים הקודמים בין ההסתדרות, הממשלה והמעסיקים ואמר שבכוונתו לרענן את המתווה.