דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"א בניסן תשפ"ד 19.04.24
23.1°תל אביב
  • 22.2°ירושלים
  • 23.1°תל אביב
  • 19.6°חיפה
  • 22.2°אשדוד
  • 27.3°באר שבע
  • 32.2°אילת
  • 27.4°טבריה
  • 19.7°צפת
  • 24.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

המגפה הנפשית: זינוק של 100% בדרישות לאשפוז פסיכיאטרי בקרב מתבגרים

סקר שעוסק בעומסים במערכת בריאות הנפש מעלה ש-93% מהעובדים הסוציאליים העידו על גידול משמעותי של זמני המתנה לטיפולים במחלקות הפסיכיאטריות | יו"ר איגוד העו״סים: ״החלטות מתקבלות לפי שורות אקסל ולא נתונים בשטח״

טיפול פסיכיאטרי (צילום אילוסטרציה: Shutterstock).
טיפול פסיכיאטרי (צילום אילוסטרציה: Shutterstock).
דבר
צרו קשר עם המערכת:

איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים ערך סקר בנושא העומסים במערכת בריאות הנפש בקרב 458 עו"סים מרחבי הארץ. מתוצאות הסקר עולים נתונים דרמטיים של החמרה במצוקות הנפשיות של צעירים ובני נוער, וכן עומסים כבדים מאוד בהמתנות לטיפולי בריאות הנפש השונים.

הנתון המרכזי עוסק בזינוק של 100% בדרישות לאשפוזים פסיכיאטריים בקרב מתבגרים, וכתוצאה מכך גם עלייה משמעותית בשנתיים האחרונות בביקוש לטיפול וסיוע נפשי, ואף אשפוז פסיכיאטרי של בני נוער, לצד זמני המתנה מתארכים.

93% מהעו"סים מציינים כי חל גידול משמעותי בזמני המתנה לטיפולי בריאות הנפש מאז פרוץ מגיפת הקורונה. כ-45% מהעו"סים מדווחים על זמני המתנה של יותר מחודש לאשפוז, ו-25% מדווחים על המתנה של יותר משלושה חודשים לאשפוז.

41% מהעו"סים מדווחים על זמני המתנה של חצי שנה עד שנה לטיפול נפשי ילדים ובני נוער לטיפול בקהילה. כ-20% מדווחים על המתנה של 3-6 חודשים וכ-17% על המתנה של למעלה משנה לטיפול בקהילה. כ-70% מהעו"סים מדווחים על המתנה של למעלה מחודש לטיפול יום בילדים ובני נוער.

כ-85% מהעו"סים מדווחים על זמני המתנה של למעלה מחודש לאבחון פסיכיאטרי של ילדים ובני נוער. כ-21% אחוזים ממתינים עד שלושה חודשים, 32% ממתינים 3-6 חודשים, 25% ממתינים 6-12 חודשים ו-6% מחכים למעלה משנה לאבחון פסיכיאטרי.

45% מהעובדים הסוציאליים מדווחים על זמני המתנה של יותר מחודש לטיפול בהפרעות אכילה, ו-35% על המתנה של יותר מחצי שנה.

76% מהעו"סיות ציינו כי יש עלייה בילדים בני נוער שמתמודדים עם חרדה ודיכאון, 67% הדגישו כי קיימת עלייה בפגיעה עצמית בקרב בני נוער וילדים, ו-44% דיווחו על גידול באובדנות בקרב קטינים (ניסיונות התאבדות, מחשבות אובדניות והתאבדויות). 69% דיווחו על גידול בקשיים רגשיים או נפשיים.

יו"ר איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים עו"ס ענבל חרמוני: "התיאום בין משרדי הבריאות, הרווחה, החינוך והאוצר לא עובד מספיק טוב כיום. החלטות מתקבלות לפי שורת האקסל ושיקולי חיסכון לכאורה ולא לפי הצרכים האמיתיים בשטח. על מנת למנוע הידרדרות נוספת במצבם הרגשי של ילדי ישראל, יש לפתח בדחיפות תכנית לצמצום הפגיעה הנפשית בילדים ובמתבגרים ולדאוג לרצף מענים: איתור ילדים ונערים במצוקה נפשית, מתן סיוע ראשוני, טיפול נגיש בקהילה, הכחדת ההמתנה למסגרות טיפול אשפוזיות והשקעת משאבים מאסיבית".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!