
200 בני אדם מפגינים מול הכנסת היום (שני) בקריאה לממשלה לנקוט עמדה נחרצת נגד המלחמה באירופה ולהטיל עיצומים על רוסיה. "יש רגעים בהיסטוריה שבהם אי אפשר לשבת בשקט", אמר יוסי חביליו, סגן ראש עיריית ירושלים. "השיקול המוסרי והאנושי זה לתמוך במאבק".
אירינה סורוקה, עולה מקייב: "אם לא יעצרו את פוטין עכשיו באוקראינה, זה יתגלגל למלחמת עולם שלישית. אני מבינה את זה שהצבא הרוסי יושב בסוריה, אבל הניטרליות הישראלית ברגע הזה מקוממת".
דימה מינקוב, עולה מדונצק: "אצלנו בבית הכול התחיל. יש לי משפחה וחברים שם. המלחמה הזו חייבת להיעצר".
עדן שבח, מפגינה: "הרוסים בישראל סולידריים עם אוקראינה, וגם רבים ברוסיה עצמה מתנגדים למלחמה הזו. לא פעם אנחנו מבקשים שהעולם ינקוט עמדה בעדנו. איך נעמוד מולו הפעם?"
חן עוזרי, סטודנט ירושלמי: "זה הצד המוסרי להתייצב בו, כישראלים שאכפת להם מדמוקרטיה וזכויות אדם, שנאבקים על ערכים אלו בישראל. אני מרגיש מחויבות להפגין".


