
שיעור האבטלה הרחב במחצית הראשונה של חודש פברואר היה זהה לזה שנרשם במחצית השנייה של ינואר ועמד על 5.5%, כ-240.8 אלף איש, כך מפרסמת היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
שיעור האבטלה הרחב מורכב ממחפשי עבודה שנשארו לא מועסקים, עובדים שנעדרו זמנית מעבודתם בגלל סיבות שקשורות לנגיף הקורונה (חל"ת) וגם עובדים שפוטרו מאז תחילת משבר הקורונה במרץ 2020 וכבר לא מחפשים כיום עבודה.
שיעור מחפשי העבודה שנשארו לא מועסקים מכוח העבודה עמד על 3.8% (161.6 אלף איש) במחצית הראשונה של פברואר. במחצית השנייה של ינואר עמד שיעורם מכוח העבודה על 3.7%, 155.4 אלף איש.
מספר העובדים שנעדרו ממקום עבודתם בגלל סיבות שקשורות לנגיף הקורונה (חל"ת ובידודים) עמד על 25 אלף במחצית הראשונה של פברואר, עלייה מ-22.5 אלף במחצית השנייה של ינואר.
מספר העובדים שפוטרו מאז תחילת המשבר וכבר לא מחפשים עבודה עמד במחצית הראשונה של פברואר על 54.1 אלף, ירידה מ-58.6 אלף במחצית השנייה של ינואר.


