דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ט בסיון תשפ"ו 04.06.26
26.5°תל אביב
  • 27.2°ירושלים
  • 26.5°תל אביב
  • 27.1°חיפה
  • 26.9°אשדוד
  • 27.5°באר שבע
  • 31.1°אילת
  • 26.6°טבריה
  • 26.5°צפת
  • 26.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה באירופה

מחאה ברוסיה: עורכת הערוץ הראשון הניפה שלט נגד המלחמה בשידור חי, ונעצרה

״לא למלחמה, אל תאמינו לפרופוגנדה״, הניפה מרינה אובסניקובה שלט במהלך המהדורה המרכזית של רוסיה, ״משקרים לכם כאן, רוסיה נגד המלחמה״ | לפני שבוע הורדה מהאוויר תכניתו הפופולרית של יבגני אורגנט לאחר שביקר את המלחמה ברשתות

עורכת הערוץ הראשון ברוסיה מניפה שלט נגד המלחמה בשידור חי (צילום מסך מהערוץ הראשון ברוסיה)
עורכת הערוץ הראשון ברוסיה מניפה שלט נגד המלחמה בשידור חי (צילום מסך מהערוץ הראשון ברוסיה)
דוד טברסקי
דוד טברסקי
כתב חברה וכלכלה
צרו קשר עם המערכת:

״לא למלחמה, אל תאמינו לפרופוגנדה״, עורכת הערוץ הראשון ברוסיה הניפה במהלך שידור המהדורה המרכזית שלט מאחורי מגישת החדשות, ״משקרים לכם כאן, רוסיה נגד המלחמה״. במהדורה צופים כ-70 מיליון רוסים מידי ערב.

מרינה אובסניקובה, עורכת הערוץ נלקחה לחקירת משטרה בעקבות המקרה. ״ככל הנראה, נערך נגדה פרוטוקול״, כתב העיתונאי אלכסיי בנדיקטוב, ״במסגרת הסעיף האופנתי כעת, 20.3.3, קוד העבירות המנהליות על צנזורה צבאית בגין הכפשת הכוחות המזוינים הרוסים״.

בסמוך למחאה, פרסמה אובסניקובה הקלטה ובה אמרה: ״מה שקורה באוקראינה עכשיו הוא פשע. רוסיה היא מדינה תוקפנית. האחריות לפשע הזה מוטלת רק על מצפונו של אדם אחד, ולדימיר פוטין.

״אבא שלי אוקראיני, אמא שלי רוסייה והם אף פעם לא היו אויבים. המחרוזת על צווארי (בצבעי דגל אוקראינה – ד.ט) היא סמל לכך שרוסיה חייבת להפסיק מייד את מלחמת האחים. העמים האחים שלנו עדיין יכולים להתפייס.

״לצערי, בשנים האחרונות אני עובד בערוץ הראשון, עושה תעמולה של הקרמלין, ואני מתביישת בזה עכשיו מאוד. חבל לתת לי לספר שקרים ממסך הטלוויזיה. שתקנו ב-2014, כשכל זה רק התחיל. לא יצאנו לעצרות כשהקרמלין הרעיל את נבלני. פשוט צפינו בשקט במשטר האנטי-אנושי הזה. ועכשיו כל העולם הפנה לנו עורף. ועוד עשרה דורות של צאצאינו לא יישטפו מהבושה של מלחמת אחים זו.

״אנחנו, העם הרוסי, אנשים חושבים וחכמים, ורק בכוחנו לעצור את הטירוף הזה. צאו לעצרות, אל תפחדו מכלום, הם לא יכולים לכלוא את כולנו".

הערוץ הראשון נחשב לערוץ הממלכתי של רוסיה, 60% נמצא בבעלות של גופים ציבוריים, ו-40% בבעלות גופים פרטיים (בנקים וחברות ביטוח).

גולשים החלו להגיב לאובסניקובה בעקבות המחאה בעמוד הפייסבוק שלה: ״מרינה בכל מדינה בעולם הולך להיות רחוב על שמך״, ״מספיק אם היו אלף כמוך ברוסיה, המדינה שלנו היתה באמת בלתי מנוצחת. תודה לך״. מגיב אוקראיני כתב: ״תודה לך שיצאת להגנת החופש שלנו ושלכם״.

רק לפני שבוע הורדה מהאוויר תכניתו של יבגני אורגנט, אחד המנחים הבכירים בערוץ הראשון, לאחר שהעביר ביקורת נגד המלחמה בחשבון האינסטגרם שלו.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!