דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ב בסיון תשפ"ו 07.06.26
21.8°תל אביב
  • 17.1°ירושלים
  • 21.8°תל אביב
  • 21.2°חיפה
  • 23.5°אשדוד
  • 20.9°באר שבע
  • 29.0°אילת
  • 20.4°טבריה
  • 18.6°צפת
  • 20.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה באירופה

זלנסקי נאם בפני חברי הכנסת בישראל: ״למה אנחנו לא מקבלים מכם נשק?״

״רוסיה מתכננת פתרון סופי לאוקראינה״, אמר נשיא אוקראינה בשידור חי ב׳זום׳, ״האדישות הורגת״ | מעל 100 חברי כנסת התחברו ל׳זום׳, חלק מחברי הרשימה המשותפת החרימו את הנאום

נשיא אוקראינה זלנסקי בנאום בזום (צילום: ערוץ הכנסת)
נשיא אוקראינה זלנסקי בנאום בזום (צילום: ערוץ הכנסת)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

"הקהילות האוקראיניות והיהודיות תמיד היו קרובות זו לזו", אמר הערב (ראשון) נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי לחברי הכנסת בישראל, "כעת אני רוצה להעביר לכם מילים באוקראינית שאתם מכירים היטב. מילים של גולדה מאיר, שאני בטוח שגם ישראלים וגם אוקראינים מכירים, אנחנו רוצים לחיות, אבל השכנים שלנו רוצים לראות אותנו מתים. זה לא נותן לנו הרבה אפשרויות".

זלנסקי דיבר ב׳זום׳, בשידור חי, בפני חברי הכנסת שמעל למאה מתוכם התחברו לשידור. חלק מחברי הכנסת של הרשימה המשותפת נעדרו מהשידור. "אנחנו חיים במדינות שונות ובתנאים שונים לחלוטין״, אמר זלנסקי, ״אבל האיום שעומד בפנינו ובפניכם הוא אחד – הרס כללי של הארץ, המדינה והאומה.

חברי הכנסת בזום עם נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי (צילום מסך: ערוץ הכנסת)
חברי הכנסת בזום עם נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי (צילום מסך: ערוץ הכנסת)

״ה-24 בפברואר נזכר בהיסטוריה פעמיים כטרגדיה ליהודים ולעולם כולו. ב-1920 נוסדה המפלגה הנאצית שהרגה מיליונים, הרסה מדינות שלמות וניסתה לעשות רצח עם ליהודים. ב -2022 ניתנה פקודה לתחילתה של פלישה כוללת ומלאה של הצבא הרוסי לאוקראינה".

"העם שלנו נודד כעת בעולם, מחפש ביטחון, מחפש שלום, כפי שגם אתם פעם חיפשתם. זהו לא סתם מבצע צבאי, אלא מלחמה כוללת שנועדה להרוס את העם שלנו, את הערים, את התרבות. כל מה שהופך אוקראיני לאוקראיני. הצבא הרוסי הורס בזדון והעולם מסתכל מהצד. לכן אני יכול להשוות את זה להיסטוריה שלכם. הקשיבו לדברי הקרמלין, הם משתמשים בטרמינולוגיה של המפלגה הנאצית.

"הפתרון הסופי ליהודים – אתם זוכרים את זה היטב ולא תשכחו לעולם, אני יודע. כעת משתמשים בזה שוב והפעם נגדנו –  'פתרון סופי' לאוקראינה. ללא המלחמה נגד אוקראינה הם לא היו יכולים להבטיח את הפתרון הסופי לביטחונם, לכאורה. ראיתם כיצד טילים רוסיים פגעו בבבי-יאר, הטילים הרוסיים פגעו בעיר אומן שרבבות ישראלים באים לבקר כל שנה.

"מה יישאר מאוקראינה לאחר המלחמה הזו. אני בטוח שאתם חשים בכאב שלנו. אך מדוע אנחנו פונים לאומות העולם, פונים אליכם ומבקשים עזרה, האדישות הורגת. חישובים יכולים להטעות. ניתן לתווך בין מדינות אך לא בין הרע לטוב.

"בישראל יודעים היטב שכיפת ברזל היא הטובה ביותר. אתם יודעים להגן על האינטרסים שלכם, ויכולים גם לסייע לאוקראינה ולהגן על יהודי אוקראינה. מדוע אנחנו לא יכולים לקבל מכם נשק? מדוע ישראל לא הטילה סנקציות נגד רוסיה? מדוע לא מפעילים לחץ על העסקים ברוסיה? אתם צריכים לתת את התשובות, זה ביניכם לבין עצמכם. לפני 80 שנה הצלנו יהודים, ויש הרבה אוקראינים חסידי אומות עולם. כעת הבחירה כיצד להתנהג בידיכם".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!