
מזכיר הממשלה, שלום שלמה, ומנכ"ל משרד ראש הממשלה יאיר פינס יובילו פורום משותף בנסיון להגיע לפשרה מוסכמת ברפורמה בחקלאות. הפורום יכלול את שר האוצר אביגדור ליברמן, שר החקלאות עודד פורר וראשי ההנהגה החקלאית, וייפגש בשבועיים הקרובים. אם חברי הפורום לא יגיעו להסכמות, ההכרעה על הרפורמה תעבור למליאת הכנסת, שבה חלק מחברי הכנסת בקואליציה מתנגדים לרפורמה.
ב'שולחן המרובע' ישתתפו מטעם ההנהגה החקלאית יו"ר התאחדות האיכרים והמגזר העסקי, דובי אמיתי, יו"ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח, מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר ויעקב בכר, יו"ר הארגונים הכלכליים הקיבוציים.
בשבוע שעבר חתמו שר החקלאות עודד פורר ושר האוצר אביגדור ליברמן על צווים להורדת מכסים על תוצרת מיובאת בשורה של גידולים חקלאיים, שבחלקם המכס יבוטל לחלוטין ובחלקם יבוטל באופן חלקי או בהדרגה. המהלך ילווה בתמיכה ישירה בחקלאים ישראלים בסך 400 מיליון שקלים בשנה.
חתימת הצו נעשתה באופן חד צדדי, לאחר פיצוץ במו"מ עם נציגי ארגוני החקלאים שנמשך חודשים. בעוד שהשרים אמרו שהורדת המכסים תוזיל את המחיר לצרכנים, בארגוני החקלאים הזהירו מפגיעה אנושה בחקלאות הישראלית.
הדיונים בפורום המשותף יתמקדו בשורה של צעדים להגדלה ופיתוח של הייצור החקלאי המקומי: תמיכה ישירה בחקלאים, השקעה במחקר ופיתוח, היטלים על העסקת עובדים זרים ובהוזלת מחירי התשומות לחקלאים כמו עלויות המים.


