
שלושה פלסטינים נהרגו אמש (רביעי) בעימותים עם כוחות הביטחון בעיירה סילוואד שליד רמאללה ובחוסן שליד בית לחם. צה"ל ושב"כ עצרו את רוצחו של מלאכי רוזנפלד ז"ל ועוד שניים נוספים שעל פי החשד תכננו פיגוע.
שב"כ אמר אתמול כי בפעילות משותפת עם צה"ל וימ"מ בכפר כובש שבבנימין נעצר מועאז חאמד, פעיל חמאס בן 33 שהיה חבר בחולייה שרצחה את הצעיר מלאכי רוזנפלד, ופצע 3 מחבריו. חאמד היה עצור במתקן ביטחוני בשטח הרשות הפלסטינית, אבל לאחרונה הצליח להימלט.
ראש הממשלה נפתלי בנט כתב בטוויטר: "שמנו ידנו על הרוצח של מלאכי רוזנפלד ז"ל… הוא ברח לאחרונה ממעצרו ברש"פ והיה בדרך לבצע פיגוע נגד ישראלים. כוחותינו, שב"כ ימ"מ וצה"ל יצאו לפעולה ולכדו אותו, ובכך מנעו פיגוע קשה. כוחותינו עצרו גם חשודים נוספים במעורבות בפיגוע".
נער פלסטיני נורה למוות לאחר שהשליך בקבוק תבערה לעבר כוח ביטחון ליד הכפר חוסאן באזור בית לחם. בצה"ל אומרים שבאזור מתקיימת הפרת סדר בהשתתפות מאות פלסטינים. מפרי הסדר יידו אבנים לעבר כוחות צה"ל שמגיבים באמצעים לפיזור הפגנות. שניים נוספים נהרגו בעימות עם כוחות הביטחון: אחד בהפרות הסדר בסילוואד, והשני בעימותים לאחר סיום העבודה על קבר יוסף, ששופץ לאחר שהושחת על ידי פורעים פלסטינים.

