בשבוע העצמאות נרשמה עלייה של פי 3 במכירות הבשר ברשתות השיווק בהשוואה לשבוע רגיל, לפי ניתוח של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות. צריכת בשר הבקר בישראל עומדת בממוצע על 19.6 ק"ג בשנה לנפש, גידול של 50% ב-6 שנים.
40% מהבשר בישראל נשחט על אדמתה, 14% ברפתות חלב ו-26% מייבוא עגלים חיים. 14% מהבשר מגיע מצונן מייבוא, ו-46% מיובא קפוא.
מחירו של ק"ג בשר קפוא עומד על 45.1 שקלים בממוצע, ואילו מחירו של ק"ג מופשר על 59.2 שקלים בממוצע, נכון ל-2021. נתח קדמי טרי עולה 71.1 שקלים לק"ג בממוצע.
לפי נתוני חברת "סטורנקסט", שנותחו על ידי החטיבה למחקר כלכלה ואסטרטגיה, ב-2021 חלה ירידה במכר הכמותי של הבשר הטרי (3%) והקפוא (12%), אחרי עליות בהיקף הצריכה של 23% ו-11% ב-2020 לעומת 2019 (בהתאמה). ככל הנראה, משבר הקורונה גרם לעלייה בסך הקניות ברשתות השיווק בשנה זו.
בשנים האחרונות משרד החקלאות משתף פעולה גם עם תעשיית הפודטק הישראלית, וחותר למציאת פתרונות חלופיים ומזינים לבשר ממקורות צמחיים. המשרד השקיע בשנים האחרונות כ-4 מיליון שקלים במחקרים, פיתוחים וקולות קוראים לפיתוח חלבון אלטרנטיבי, לרבות על בסיס קינואה ואפונה, מתוך כוונה שבעתיד הקרוב הם יחליפו חלק מהביקוש לבשר.