דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ח באדר ב' תשפ"ד 28.03.24
19.1°תל אביב
  • 17.6°ירושלים
  • 19.1°תל אביב
  • 16.9°חיפה
  • 17.9°אשדוד
  • 19.7°באר שבע
  • 23.6°אילת
  • 15.9°טבריה
  • 19.7°צפת
  • 17.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בריאות

אלרעי פרייס: עד כה לא אותרה תחלואה בסלמונלה שקשורה למוצרי שטראוס

בדיון בוועדת הבריאות של כנסת אמרה ראש שירותי בריאות הציבור שמאז הריקול של מוצרי החברה אותרו 69 מקרי הדבקות בחיידק| ראש שירות המזון הארצי במשרד הבריאות: "בחצי השנה האחרונה לא היה במפעל מנהל בטיחות מזון" | מנכ"ל שטראוס: "אין לנו מוצרים שיצאו לשוק עם סלמונלה"

ד"ר שרון אלרעי פרייס (שנייה משמאל). (צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
ד"ר שרון אלרעי פרייס (שנייה משמאל). (צילום ארכיון: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת
צרו קשר עם המערכת:

ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, אמרה היום (שני) בדיון של ועדת הבריאות בכנסת שעד כה לא אותרו מקרי תחלואה בסלמונלה שקשורים למוצרי שטראוס. מאז תחילת הריקול של מוצרי שטראוס-עלית ב-25 באפריל, דווחו בארץ 69 מקרים של סלמונלה, 18 מהם הובילו לאשפוז. עדיין מתבצעות עבודות מעבדה לבירור זני הסלמונלה שגרמו למקרי התחלואה, כדי לבחון קשר אפשרי לזן שנמצא במוצרי החברה.

ראש שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, פנינה אורן שנידור, תיארה בדיון את הליקויים התברואתיים שנמצאו במפעל בביקורים שנערכו אחרי גילוי הסלמונלה. "היה במפעל אירוע של כניסת יונים למפעל" סיפרה, "האירוע טופל מיידית על ידי אנשי המפעל והוזמן מדביר, אבל לא ראינו עדות לכך שנבחנו המוצרים שיוצרו בתקופה שהיו יונים במקום. היה כשל נוסף באחד מחומרי הגלם שלא נבדק, רכיב שומן החלב. בחצי השנה האחרונה לא היה במפעל מנהל בטיחות מזון".

בתגובה לשאלות על העובדה שתפקיד מנהל הבטיחות במפעל לא מאויש, אמר מנכ"ל שטראוס ישראל אייל דרור: "יש לנו 100 אנשי איכות ובטיחות מזון. יש מנהלת שנמצאת בתפקיד שאחראית על כך. הייתה אחת מהצוות שעזבה, ומישהו אחר לקח את זה על עצמו".

עוד אמר דרור: "ברגע שהבנו שיש מוצרים שיש בהם סלמונלה, עשינו את המהלך כי זו האחריות שלנו. היום, כשאנחנו רואים את הממצאים, זה נבחן באור שונה.  הליך הבדיקה לוקח זמן, יותר מדי בשביל לחכות. יצאנו בהודעה כבר לפני הבדיקות, לקחנו אחריות ובכל התהליך התנהלנו בצורה הכי שקופה מול הציבור".

"אנחנו מתחילים בהליך שיפוץ של המפעל ונחזיר את כל המוצרים", הוסיף. "עשינו אלפי בדיקות ואנחנו מבינים את הסיבות והאזורים שזה קרה. אין לנו מוצרים שיצאו לשוק עם סלמונלה".

ד״ר רון תומר נשיא התאחדות התעשיינים אמר בדיון ששטראוס, כמו כל התעשייה הישראלית, מייצרת מזון באיכות גבוהה, והעלה חשש מבטיחותו של מזון מיובא. "אינני יודע כיצד יפעל המשרד אם יתברר שליצרן מטורקיה או תאילנד או כל מקום אחר היה מקרה דומה", טען. "האם למשרד תהייה נגישות למפעל כדי לבדוק שהריקול בוצע לכל המוצרים החשודים ומה התהליכים שקרו והלקחים שיושמו?"

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״
נרשמת!