פיצוצים הרעידו הבוקר (ראשון) את בירת אוקראינה קייב, לראשונה מאז אפריל ויממה אחרי שהצבא האוקראיני פתח במתקפת-נגד בעיר סברודונצק. קייב החלה לחזור באיטיות לחיי שגרה, אחרי שרוסיה החליטה לשנות את מיקוד המבצע הצבאי שלה לדרום ולמזרח אוקראינה.
ראש העיר קייב ויטלי קליצ'קו אמר כי כתוצאה מהמתקפה הרוסית נפצע אדם אחד, אולם לא דווח על הרוגים. ראש העיר ברוברי, המרוחקת כ-20 ק"מ ממרכז קייב, קרא לתושבים להסתתר בבתיהם.
Volodymyr the Great, the ruler of Kyivan Rus' who brought Christianity to Kyiv, looks at the aftermath of Russian airstrikes on railroad infrastructure in Kyiv this morning. #StopRussia #StandWithUkraine pic.twitter.com/PSJC6Fncwe
— UkraineWorld (@ukraine_world) June 5, 2022
רוסיה הודיעה שתקפה בטילים לטווח ארוך טנקים מדגם T-72 ורכבים משוריינים שנתרמו לאוקראינה ממדינות המערב והועברו אליה ממזרח אירופה. ברוסיה טענו כי התקיפה התמקדה במתקן לתיקון קרונות רכבת, שם אוחסנו הטנקים והרכבים המשוריינים.
בסברודונצק, שם זה שבועות מרכזת רוסיה את כוחותיה במה שנראה כמו אחד הקרבות המשמעותיים של המלחמה, הודיע היום ראש העיר אולכסנדר סטריוק כי הלחימה נמשכת גם ברחובות. בין הצדדים נרשמים חילופי אש וארטילריה. "המצב מתוח ומסובך", אמר ראש העיר, שהוסיף כי התושבים סובלים ממחסור במזון, דלק ותרופות. "הצבא שלנו עושה הכול כדי שנוכל להניס את האויב מהעיר".


